Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:45:59

На Чернігівщині щеплення проти COVID-19 не припинялися навіть під час активних бойових дій

07.06.2022   09:52Агенцiя

У Чернігівській області медики продовжували робити щеплення проти COVID-19 навіть під час воєнних дій на території регіону. Про це повідомила регіональна координаторка з вакцинації Романа Сопотницька

 

За її інформацією, з 24 лютого по 30 березня, коли на Чернігівщині тривала активна фаза воєнних дій, в медзакладах області зроблено понад 2300 щеплень від коронавірусу. Найбільшу кількість щеплень зробили медики Прилуцького районного центру ПМСД - понад 800, Ніжинського міського центру ПМСД - понад 600 і Прилуцького міського центру ПМСД - майже 300.

Як зазначив директор Прилуцького районного ЦПМСД Дмитро Межуєв, продовження вакцинації навіть під час війни - це свідомий і відповідальний вибір людей. Центр ПМСД мав залишки вакцин Pfizer та Coronavac, з ними і працювали медики, поки нові поставки з обласного центру були неможливі. «У мирний час ми працювали ще активніше. Мобільна бригада виїздила та щеплювала колективи великих підприємств, їздили в села, тому робили до 2 тис. щеплень у місяць», - розповів він.

Зараз, за словами керівника медзакладу, центр отримав вакцину і медичні працівники продовжують щепити проти COVID-19 мешканців Прилуцького району.

Станом на кінець травня в Чернігівській області було зроблено майже 810 тис. щеплень проти COVID-19 та вакциновано понад 400 тис. осіб - 50% дорослого населення регіону. В тому числі бустерну дозу отримали 16,7 тис. осіб - 5%.

 

Комунікаційний центр МОЗ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини