Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:36:14

"Відчув біль в ногах, кликав друга, але він лише стогнав", - історія чернігівця, який дивом вижив під час обстрілу

06.06.2022   09:40Агенцiя

Це вулиця Чорновола у Чернігові. Богдан вперше прийшов на місце, де 17 березня потрапив під обстріл рашистів касетними снарядами.

На серці боляче, бо тут хлопець втратив друга, а сам отримав важке поранення. Того трагічного дня вони йшли за продуктами.

"Коли все втихло я перевернувся на спину. Побачив на лівій нозі кров, на правій теж кров. Руки цілі. Подивився по сторонах і побачив ззаду друга Сєву. Він лежав на спині. Я його кликав, але він стонав",  - згадує Богдан.

Пораненого хлопця вдалося вчасно доправити в лікарню, а згодом перевезти у столицю. Богдан переніс велику кількість операцій і вже ходить на милицях. Попереду ще не один місяць реабілітації. Мати хлопця каже, що син вже має три дати народження. 

"Це третій день народження Богдана. Чому? Бо 1 - він народився, 2 - бог дав шанс йому жити після лейкозу, ну і це вже 3. Тепер має жити", - каже Поліна, мати Богдана.

Батько Богдана, відомий журналіст Олександр Назаренко, вважає, що загарбники, обстрілюючи житлові квартали Чернігова, намагалися залякати і змусити його захисників здатися. Але місто та чернігівці не скорилися. 

"Били навмання, посіяти паніку, страх, шоб не було опору. Це їм не вдалося. В цьому є малесенька заслуга сина. Він патріот і пишаюся, що він мужньо все переносить", - розповідає Олександр Назаренко.

Богдан хоче швидше відновити скалічену уламками снаряда ногу. Він безмежно вдячний тим, хто допоміг йому в тяжкий момент: чернігівським і київським медикам, волонтерам, друзям, рідним. А ще хлопець хоче знайти людей, які першими прийшли йому на допомогу.

"Хочеться знайти цих людей і віддячити", - каже хлопець.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.