Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:22:33

Військовослужбовці оперативного командування «Північ» допомагають населенню Чернігівщини

26.05.2022   09:17Агенцiя

На Чернігівщині триває гуманітарна ініціатива «Збройні Сили України підставляють плече», в межах якої військовослужбовці оперативного командування «Північ» вирішують актуальні проблеми мешканців населених пунктів області, що були тимчасово окуповані військами російської федерації.

Постійні обстріли та вибухи, вимушене життя у підвалах та сховищах, репресії, примусове обмеження прав і свобод, моральні та фізичні знущання, коли, навіть, померлих не дозволяли поховати - ці «яскраві» ознаки «руського міра» вплинули на психічний та емоційний стан мешканців окупованих територій, погіршили здоров’я людей похилого віку та дітей.

Відсутність кваліфікованої медичної допомоги, ліків, транспортного сполучення з обласним центром поставило жителів на межу їхнього фізичного виживання. Не меншу небезпеку бути покаліченим або втратити життя несуть в собі інші ознаки «руського міру»: навмисно заміноване житло та майно мирних мешканців, залишені міни-пастки, різні розтяжки, невикористані боєприпаси та набої, гектари землі, всіяні уламками ракетних і артилерійських снарядів, тощо.

Військові надають медичну та соціально-психологічну допомогу, обстежують території щодо наявності вибухонебезпечних предметів, їхнього вилучення, знешкодження, або знищення спільно з інженерними підрозділами ЗСУ та ДСНС. Також проводиться профілактична робота щодо добровільної здачі населенням набоїв, боєприпасів, зброї залишеної окупантами.
Гуманітарна ініціатива «Збройні Сили України підставляють плече» розпочалася на початку квітня цього року із звільненням населених пунктів Чернігівщини та охопила вже понад тридцять сіл та селищ.

Медичну та психологічну допомогу надано мешканцям 15 населених пунктів. Прийом лікарів у фельшерсько-акушерських пунктах, зокрема, військових терапевта, невролога, а також педіатра, організовано в населених пунктах Березна, Вихвостів, Петрушин, Пекурівка, Жукотки, Льгів, Левковичі, Ягідне, Іванівка, Тупичів. Оглянуто, призначено відповідне лікування, надано безкоштовні ліки 361 хворим старше 18 років та 192 дітям.

Обстежено територію щодо наявності вибухонебезпечних предметів у 22 населених пунктах. Зокрема, 336 подвір’їв та присадибніх ділянок, 5 кладовищ, 13 фермерських господарств, 13 пасовищ для худоби тощо. Крім цього, обстежено ділянки вздовж мереж електропередач у напрямках: Чернігів–Ріпки, пішохідний міст – Анисів–Підгірне, залізничний міст – Количівка, Масани–Жавинка, а також, ділянки у напрямках Брусилів–Новоселівка–Піски – пішохідний міст.

Гуманітарна ініціатива «Збройні Сили України підставляють плече» демонструє взаємодію українського війська, органів місцевого самоврядування, волонтерських організацій,  підвищує довіру до Збройних Сил України, зміцнює віру в нашу Перемогу та надає мешканцям Чернігівщини впевненості в завтрашньому дні.

#ЗбройніСилиУкраїниПідставляютьПлече #ОК_Північ

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини