Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:18:32

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.05.2022   10:49Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 18 травня по 8:00 19 травня 2022 року

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 5 пожеж. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Стан забезпечення споживачів житлово-комунальними послугами:

1. Об’єкти теплопостачання:

м. Чернігів: КЕП «Чернігівська ТЕЦ «ТОВ Фірми «ТехНова» - пошкоджені 15 об’єктів (в тому числі 2 ЦТП на території міста);
АТ «Облтеплокомуненерго» - зруйнована 1 котельня, пошкоджені  5 котелень та 3 ЦТП, інші об’єкти зазнали незначних пошкоджень;
м. Ніжин: частково пошкоджена 1 котельня ТОВ «НіжинТеплоМережі»;
смт Гончарівське: частково пошкоджена 1 котельня.

Продовжується подача тепла в деякі лікарняні заклади та заклади соціальної сфери.

2. Об’єкти водопостачання та водовідведення – зруйновано або пошкоджено 14 об’єктів та водопровідно-каналізаційні мережі.

м. Чернігів: ВНС №1 «Ялівщина», ВНС №2 «Подусівка», ВНС №3 «Бобровиця», ВНС №4 «Полуботки»; КНС №№ 2,3,4,5,6,8,14,17, каналізаційні очисні споруди.
Корюківка: каналізаційні очисні споруди.
Наразі на території міста зафіксовано 116 поривів водопровідної мережі.

3. Газопостачання – 1,7 тис. абонентів у 37 населених пунктах області не отримують послугу з постачання природного газу.

4. Електропостачання – станом на 06 год. 19 травня залишаються відключеними 4 населені пункти, послуга з електропостачання не надається 2587 абонентам. Для проведення відновлювальних робіт залучені 54 аварійні бригади АТ «Чернігівобленерго» ( 58 одиниці техніки, 152 працівників).

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

- в с.Талалаївка Ніжинського району близько 16 год. 10 хв. 18 травня водій автомобіля "Renault" здійснив зіткнення з огорожею. Внаслідок ДТП водій та пасажир отримали тілесні ушкодження.

Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 4:

- в смт Сосниця Корюківського району (Сосницька ТГ) по вул. Чернігівській, 78 о 10 год. 27 хв. сталася пожежа квартири №2 в шестиквартирному житловому будинку (9х10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено перекриття на площі 8 кв.м, пошкоджено стіни на площі 5 кв.м та майно. Причина – недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;

- в с.Часниківка Ніжинського району (Батуринська ТГ) по вул.Кримського, 2 о 10 год. 52 хв. сталася пожежа житлового будинку (9х9 м, стіни дерев’яні, покрівля металева). Вогнем знищено майно, пошкоджено підлогу на площі 0,5 кв.м. Причина – коротке замикання електромережі;

- в смт Варва Прилуцького району (Варвинська ТГ) по вул. Яблуневій, 17 о 15 год. 10 хв. сталася пожежа господарчої будівлі (6х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття та стіни на площі 10 кв.м. Причина – необережне поводження з вогнем господаря;

  - в смт Козелець Чернігівського району (Козелецька ТГ) по вул. Родини Богомольців, 21 о 15 год. 23 хв. сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю на площі 6 кв.м. Причина – необережне поводження з вогнем господарки.

пожежі сухої трави – 1 на загальній площі 7,5 га.

Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:

Протягом доби здійснено 45 залучень піротехнічних розрахунків, за результатами яких виявлено, вилучено та перевезено до місця тимчасового збору 199 ВНП (з початку проведення робіт - 22617).

На  р. Десна нижче смт Макошине продовжується розвиток другої хвилі водопілля (дощового паводку) з підвищеннями рівнів води на 4-8 см за добу.

18-20 травня на р. Десна нижче смт Макошине продовжуватиметься розвиток другої хвилі весняної повені (дощового паводку)  з добовою інтенсивністю підвищення рівнів води на 2-10 см та подальшим затоплення заплав,    утримуванням води на них, порушенням транспортного сполучення через вихід води на дороги місцевого значення, оточенням водою, початковим затопленням понижених ділянок ряду сіл та окремих будинків в них  у Чернігівському і Ніжинському районах.       

Відбуватиметься повільний спад рівнів води на р. Дніпро на 3-9 см за добу з відповідним зменшенням затоплення заплав, господарських об'єктів, будинків та ділянок доріг місцевого значення, територій і об'єктів у сільських населених пунктах, розташованих у заплаві р. Дніпро Чернігівського району.    

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 10 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год., Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 18 травня по 20 годину 19 травня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура по області вночі 2-7º, вдень 13-18º тепла.

По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 4-6º, вдень  16-18º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.