Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:32:39

Щеплення дитини без картки: що важливо знати

15.05.2022   14:35Агенцiя

Під час війни важливо дотримуватись календаря профілактичних щеплень і забезпечити собі й дитині повний захист.

Якщо ви знаходитесь в іншому місті й не маєте змоги щепитись у лікаря, з яким підписана декларація, ви можете вакцинуватись у найближчій лікарні.

Всі дані про щеплення починаючи від минулого року вносяться в Електронну систему охорони здоров'я (ЕСОЗ). Тобто лікар зможе потім побачити вакцинальний статус дитини.

Отримання друкованої довідки є не обов'язковим, але на запит/вимогу батьків лікар може видати Довідку про проведені щеплення. Всі наступні щеплення будуть також вносити у цю довідку та ЕСОЗ.

Якщо ви загубили картку дитини, то варто знати, що введення додаткових доз вакцини є безпечним для здоров'я.

Це підтверджено результатами досліджень та рекомендовано авторитетними міжнародними організаціями, такими як World Health Organization (WHO) та Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності.

У ситуації, коли інформація про проведені щеплення конкретної особи недоступна  і немає можливості її отримати або ж відновити, доцільно зробити повторний курс щеплень.

Як повідомляють Ірина Волошина, доктор медичних наук, професорка кафедри сімейної медицини, та Федір Лапій, лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, у мирних умовах рівень введення додаткових доз вакцин сягає 10% серед загального населення.

В умовах посиленої міграції населення цей показник може зростати. Найчастіше повторно проводять щеплення від COVID-19, кору, правця, гемофільної інфекції, вітряної віспи.

Повторний курс вакцинації має проводитись у тих же дозах, що й при стандартній схемі введення, з дотриманням мінімальних інтервалів з урахуванням віку пацієнта. Рекомендації з вакцинації дітей та дорослих із порушеним календарем щеплень схвалені наказом #МОЗ.

Пам'ятайте, що вакцини, які використовуються в Україні, країнах ЄС, США і Канаді, є перевіреними та безпечними. Немає підвищеного ризику побічних ефектів у здорової дитини.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини