Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:19:45

Прикордонники: контроль за кордоном на Чернігівщині повністю відновлений

12.05.2022   14:01Агенцiя

Усі пункти пропуску на кордонах з білоруссю та росією закриті Держприкордонслужбою за рішенням Уряду. Там не здійснюється жодних заходів з оформлення пропуску громадян.

Але якщо громадяни України повертаються додому - то здійснюється оформлення та пропуск таких громадян.

«Державна прикордонна служба в межах Київської, Чернігівської та Сумської областей в рамках відновлення контролю за кордоном вийшла на ділянки відповідальності. Загалом відновлено контроль на ділянці кордону протяжністю майже 1200 км, дві третини з яких – це кордон з росією», - інформує директор департаменту охорони державного кордону АДПСУ Леонід Баран на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Водночас, за його словами, небезпека залишається високою. Зараз тривають заходи з детальної перевірки місцевості в прикордонні, облаштовуються опорні пункти, спостережні та контрольні пости, інші місця для несення служби.

Небезпеки, які актуальні досі - замінюваність прикордонних ділянок, робота диверсійно-розвідувальних груп та обстріли із суміжних територій.

За словами речника, за останні дні кількість обстрілів прикордоння з боку росіі зростає. Причому мова йде і про обстріли за допомогою авіації ворога. Як відомо, щодня прикордонники фіксують збройні провокації поблизу сіл Городнянського, Новгород-Сіверського та Корюківського районів.

Наразі у прикордонні запроваджуються додаткові режимні обмеження. Вони введені на Сумщині, Чернігівщині та в межах Київської області. Зокрема, до закінчення воєнного стану в контрольованих прикордонних районах заборонено будь-яке пересування цивільних осіб в смузі місцевості, що безпосередньо прилягає до державного кордону, крім меж населених пунктів, розташованих поруч.

Обмеження діють у межах Корюківського, Чернігівського, Новгород-Сіверського контрольованих прикордонних районів.

Що саме входить до переліку обмежень?

Так, заборонено:

  • будь-яке пересування цивільних осіб в смузі місцевості вздовж державного кордону завширшки 1 км, окрім територій населених пунктів, які прилягають до державного кордону.

Також у межах решти території контрольованого прикордонного району (до 20 км від державного кордону) заборонено:

  • пересування осіб та транспортних засобів
  • проведення всіх видів робіт поза населеними пунктами з 21:00 год вечора до 06:00 год ранку
  • рибальство, проведення різного роду відпочинку, плавання всіх видів плавзасобів на річках, озерах, інших водоймах

Крім цього, в межах контрольованих прикордонних районів заборонено:

  • організацію та здійснення полювання
  • носіння військової форми одягу цивільним населенням

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.