Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:45:06

Через повінь у Менській громаді звільнили старосту селища

12.05.2022   13:29Агенцiя

На фейсбук-сторінці "Макошине", люди почали викладати фото підтоплених будинків та вулиць села у селі Макошине.

Староста селища Роман Коваленко спродовж трьох днів не відповідав на дзвінки журналістів "Меншина".

За коментарем щодо ситуації, яка трапилась у селі та як її будуть вирішувати, журналісти звернулись до Менського міського голови Геннадія Примакова.

- На території Макошине знаходиться шлюзова споруда, яка не перебуває на балансі міськради (кому належить невідомо). Коли головою сільради був Валерій Кравцов (начальник відділу ЖКГ міськради) то на селі була людина, яка здійснювала нагляд за водою та доповідала щодня про рівень води. Тому раніше, коли було відомо, що рівень води значно підіймався, голова сільради використовував машини із землею та засипав дамбу. Цього року Роман Коваленко заявив, що води буде небагато та перейматись щодо цього не варто, - зазначив міський голова.

У суботу, 7 травня, староста зателефонував та повідомив, що через насип (що знаходиться на "Індії") до села не надходить вода та зазначив, що ситуація не критична і використовувати техніку не потрібно.
Того ж дня ми разом з Олегом Неберою, заступником міського голови, приїхали перевірити рівень води, який на той момент був у нормі (до насипу вода не доходила). Але про шлюзову споруду староста нічого не повідомив.

- Вже в понеділок мені вдалось приїхати на дамбу та побачити, що у людей підтоплює хати. Потім виявилось, що вода піднялась на 20 см. Люди, які там живуть вирішили, що дамбу засипати не можна, бо вода не вийде назад. Відповідальності з себе не знімаю, але в першу на подібну проблему мав реагувати староста селища. Сьогодні зранку я його звільнив. Зараз у Макошине створена спеціальна комісія, яка буде визначати суму збитків по кожній підтопленій хаті та відповідно до цього місцева влада буде приймати рішення. Щодо призначення нового старости, то про це я ще буду говорити з людьми, його будуть обирати жителі села, - розповів Геннадій Примаков.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини