Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:07:05

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

06.05.2022   13:23Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 05 травня по 8:00 06 травня 2022 року

Протягом минулої доби зареєстровано 10 небезпечних подій, а саме:  9 пожеж та 1 дорожньо-транспортну пригоду. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Хід ліквідації аварійної ситуації на системах життєзабезпечення:

На 06 год. 06 травня по області залишаються знеструмленими 10 ЛЕП 110 кВ, 8 ЛЕП 35 кВ, 12 ЛЕП 10 кВ (з них 9 частково). Без електропостачання залишаються мешканці 1278 абонентів в 2 населених пунктах на території  Чернігівського району. Не працюють 24 ТП.  Аварійно-відновлювані роботи проводяться силами  АТ "Чернігівобленерго" (15 бригад, 16 од. техніки,  45 працівників).

Пожежі – 9:

пожежі в житловому секторі – 5:

- в с. Дубовий Гай Прилуцького району (Яблунівська ТГ) по  вул. Комарова, 5 о 12 год. 05 хв. 05 травня  сталася пожежа залишків сухої рослинності на площі  0,06 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи;

- в  с. Авдіївка Чернігівського району (Куликівська ТГ) по  прову Луговий, 5 о 16 год. 24 хв. 05 травня сталася пожежа житлового будинку (6х11 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено внутрішнє облицювання стін, майно. Причина - коротке замикання електромережі.

- в с. Киселівка   Корюківського району (Менська ТГ) по   вул. Миру, 7  о 17 год. 55 хв. 05 травня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено внутрішнє облицювання стін та стелі на площі 10 кв.м, майно. Причина - коротке замикання електромережі.

- в с. Левковичі Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) по вул. Квітковій, 18  о 20 год. 11 хв. 05 травня сталася пожежа житлового будинку (8х9 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено конструктивні елементи стін, майно. Причина та збиток - встановлюються.

- в с. Ярова Білещина Прилуцького району (Сухополов'янська ТГ) по вул. Береговій, 4 о 22 год. 48 хв. 05 травня сталася пожежа господарської будівлі (4х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено конструктивні елементи стін. Причина - необережне поводження з вогнем.

пожежі сухої трави та сміття – 3:

  - біля с. Голубівка Прилуцького району (Ладанська ТГ) о 12 год. 05 хв. 05 травня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,7 га.

  - біля смт Срібне Прилуцького району (Срібнянська ТГ) о 13 год. 22 хв. 05 травня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,4 га.

 - в  м. Чернігові по вул. Незалежності о 14 год. 15 хв. 5 травня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 1 га.

Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

пожежі в лісовому масиві –1 :

 - біля с. Підгірне Чернігівського району (Іванівська ТГ) о 16 год. 07 хв. 05 травня на території Красилівського лісництва ДП "Чернігівський лісгосп"  сталася пожежа настилу на площі 4 га. Причина, збиток та сума врятованого - встановлюються.

Дорожньо-транспортні пригоди -  1, загинула – 1 особа.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:

Протягом доби здійснено 24 залучення піротехнічних розрахунків, за результатами яких виявлено, вилучено та перевезено до місця тимчасового збору 404 ВНП. Загалом, з початку проведення робіт виявлено та вилучено 19859 вибухонебезпечних предметів.

Гідрологічна ситуація:

Рівні води в створах гідрологічних постів станом на 05 травня:

 

На р. Дніпрі та на р. Десні нижче м. Новгород-Сіверський продовжується розвиток другої хвилі водопілля (дощового паводку) з підвищеннями рівнів води на 2-27 см за добу.        

5-7 травня продовжуватиметься ріст рівнів води на нижніх ділянках р. Дніпро та р. Десна нижче с. Розльоти з добовою інтенсивністю на 5-25 см.

На ділянці р. Десна біля с. Розльоти завершиться формування  максимального рівня водопілля з утриманням затоплення заплави, ряду доріг місцевого значення та перевищенням небезпечних відміток початкового затоплення окремих житлових будинків у Новгород-Сіверському та Корюківському районах.

На ділянці р. Десна біля смт Макошине продовжиться подальше затоплення заплави та перевищення небезпечних відміток, порушення транспортного сполучення з рядом сіл через вихід води на дороги місцевого значення та оточення водою ряду сіл у Корюківському і Чернігівському районах.       

На ділянці р. Дніпро «Лоїв-Неданчичі» відбуватиметься подальше затоплення заплав і перевищення небезпечних відміток затоплення у Чернігівському районі, обтоплення водами річок Дніпро та Сож  ряду населених пунктів, відрізання їх від основних шляхів сполучень, затоплення окремих ділянок доріг місцевого значення, часткові затоплення територій і об'єктів у сільських населених пунктах, розташованих у заплаві р. Дніпро та р. Сож на території Чернігівського району.

Негативні наслідки весняної повені:

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна порушене пряме сполучення з с. Бирине, с. Підгірне та с. Прокопівка Новгород-Сіверського району (Новгород-Сіверська ТГ). Транспортне сполучення здійснюється через Сумську область. Для перевезення населення через р. Десна, залучено моторний човен та особовий склад 7 ДПРЧ м. Новгород-Сіверський.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна та затоплення окремих ділянок в межах м. Новгород-Сіверський ускладнено рух транспортних засобів по вул. Лесі Українки (довжина ділянки - 40 м, глибина - 25-30 см), відсутній рух по  вул. 8 Березня. Звернень щодо підтоплень приватних домогосподарств не зареєстровано.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна призупинено функціонування паромної переправи між смт Сосниця та с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів,  с. Синютин Корюківського району (Сосницька ТГ). Сполучення здійснюється через Коропську ТГ Новгород-Сіверського району.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро порушене пряме сполучення з  вул. Новікова та вул. Дніпровська на території смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ). Звернень щодо підтоплень приватних домогосподарств не зареєстровано. Транспортне сполучення здійснюється за допомогою водного транспорту населення.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна порушене пряме сполучення на ділянці лугової дороги Короп-Лиса Гора (мешканці на разі відсутні) та смт Короп Новгород-Сіверського району (31 мешканець по вул. Луговій). Звернень щодо підтоплень приватних домогосподарств не зареєстровано. Транспортне сполучення здійснюється через озеро Карпівка за допомогою човна "Сіверянка-2М" 9 ДПРП  смт Короп (за добу перевезено 5 осіб).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 04 травня по 20 годину 05 травня очікується невелика хмарність, без опадів. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 1-6º тепла, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки від 0º до 3º морозу, вдень 14-19º тепла.

По м. Чернігову очікується невелика хмарність, без опадів. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 1-3º тепла, на поверхні ґрунту заморозки від 0º до 2º морозу, вдень 16-18º тепла.

Департамент цивільного захисту Чернігівської ОВА

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини