Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:30:12

Заклеюють вікна та розбирають завали у зруйнованому гуртожитку в Чернігові

27.04.2022   20:11Агенцiя

Заклеюють плівкою вибиті вікна, лагодять двері, розбирають завали. У Чернігові почали працювати добровільні будівельні батальйони, або ж добробати.

Люди з усієї України зорганізувалися за допомогою соцмереж, аби допомогти власникам пошкодженого житла хоча б частково його відновити. Як розповів директор благодійного фонду «Іскра добра» Ігор Кукобко, нині у складі чернігівського добробату 100 людей. Частина з них 27 квітня працювала у зруйнованому гуртожитку в мікрорайоні Бобровиця.

Біля 9-поверхового гуртожитку в мікрорайоні Бобровиця у Чернігові – згорілі автівки, вщент знищене кафе у прибудові, вибиті вибуховою хвилею вікна та сліди від прямих влучань з важкого озброєння.

У частині постраждалих квартир цього будинку пробиті наскрізь стіни та повалені перекриття. З перших днів вторгнення цей гуртожиток був на передовій.

    «Літак летів, о 5:20 і о 4-й бомбив, «Гради» били, танки стріляли», – пригадує мешканка зруйнованого гуртожитку Ганна Охріменко.

Квартира жінки – одна із найбільш вцілілих у будинку. За 4 місяці до вторгнення вона зробила в ній ремонт.

    «Все життя, 40 років збирали на ремонт цей…»

Нині до гуртожитку починають повертатися люди. Хтось виносить із квартир вціліле майно. Хтось разом із комунальниками розбирає завали і прибирає сміття.

Допомагати людям зробити їхні квартири придатними для проживання приїхали учасники добробатів. До добровільних будівельних батальйонів вступили люди з усієї України, розповів директор благодійної організації «Іскра добра» Ігор Кукобко.

    «Вставляємо двері, розчищаємо завали, повалені дерева розпилюємо – робимо, що люди просять. Якщо люди просять поладнати дах, якщо не капітально, а профнастил покласти – то це ми зробимо».

У Чернігові до добробату вступила сотня людей з міста та всієї України. За словами бригадира Дениса Самсонова, їхнє головне завдання – хоча б частково поклеїти плівкою вікна і допомогти людям у найбільш постраждалих мікрорайонах Чернігова, таких як Бобровиця.

    «Щоб люди хоча б могли поступово наводити лад. А без вікон і дверей, коли дощі йдуть – людині важко морально».

СуспільнеЧернігів

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини