Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:07:28

Російські військові стріляли по українській території поблизу Грем’яча Новгород-Сіверського району

13.04.2022   19:21Агенцiя

13 квітня близько опівдня російські військові стріляли по українській території поблизу села Грем’яч Новгород-Сіверського району.

Там розташований один із прикордонних пунктів України. Інформацію Суспільному підтвердив начальник районної військової адміністрації Андрій Анікієнко.

За його словами, постріли були з Погарського напряму, стріляли з гранатометів і автомата Калашникова. Травмованих немає.

«Це була хаотична стрільба з боку Російської Федерації в нашому напрямку. Постраждалих немає. Наші не відповідали. Було декілька пострілів з АК (автомат Калашникова – ред.) і декілька – з гранатометів. Це була стрілянина в нікуди. Це не було цілеспрямовано по прикордонному пункту. Наші хлопці чули, але не зрозуміли, куди вони стріляли, по чому вони стріляли».

Така стрілянина відбулася вперше відтоді, як російські війська вийшли з Чернігівщини, в тому числі на територію РФ.

«Можливо, вони брязкають зброєю, щоб налякати, щоб показати, що вони там є все ж таки. Просто показують свою присутність, що там хтось є, щось є і якісь процеси відбуваються. Потім ніяких дій не відбувалось», – сказав Андрій Анікієнко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини