Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:34:34

У Чернігові створять місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення

22.02.2022   15:38Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 17 лютого погодив Програму створення і розвитку місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення м.Чернігова на 2022-2025 роки. Надалі Програма затверджуватиметься на черговій сесії Чернігівської міської ради.

Метою міської Програми є автоматизація процесів оперативного доведення до чергових та аварійно-рятувальних служб, підприємств, установ, організацій та населення в усіх мікрорайонах міста Черінігова сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, постійного інформування їх про обстановку, що склалася у зоні можливого ураження.

Наразі в Чернігівській області функціонує регіональна автоматизована система централізованого оповіщення цивільного захисту. Відповідальність за її безперебійну роботу покладена на Департамент цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА. Проте, ця система вже потребує технічного оновлення. Окрім цього, чинними нормативними актами Кабінету Міністрів України передбачено створити до грудня 2023 року в областях замість регіональних територіальні, а в районах та містах обласного значення – місцеві автоматизовані системи централізованого оповіщення цивільного захисту.

Місцева автоматизована система централізованого оповіщення, створення якої передбачається розробленою Програмою, складатиметься з сучасних інформаційно–телекомунікаційних комплексів, які використовують новітні технології. Загальний обсяг фінансування Програми на всі ці чотири роки передбачений у розмірі близько 7 млн грн за рахунок коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

Реалізація Програми, тобто створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення у Чернігові, здійснюватиметься поетапно. Цьогоріч передбачається розроблення технічного завдання та робочого проекту. У 2023 році планується придбання та монтаж автоматизованого робочого місця чергового та 25 блоків оповіщення й акустичних систем. Загалом планується встановити 45 електронних сирен нового покоління в різних мікрорайонах міста. Випробування працездатності системи буде здійснене до грудня 2023 року.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.