Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:30:51

Ножі, балончики та зброя: судові охоронці запобігли пронесенню до судів Чернігівщини більше сотні небезпечних предметів

07.02.2022   15:23Агенцiя

Перевірка відвідувачів установ системи правосуддя на наявність потенційно небезпечних предметів є одним із основних завдань Служби судової охорони.

Під час здійснення пропуску на об’єктах охорони співробітники служби мають право візуально оглядати речі громадян, при цьому застосовувати при поверхневій перевірці металодетектор.

В ході таких перевірок у січні 2022 року співробітники територіального управління судової охорони у Чернігівській області завадили пронесенню до судів 110 заборонених предметів. Це на 34 одиниці менше порівняно з груднем 2021 року.

Левову частку – 82 одиниці становили колюче-ріжучі предмети (ножі, викрутки, ножиці тощо). Наступну позицію займають балончики, споряджені речовиною дратівливої та сльозогінної дії – 24 одиниці. Замикає статистику зброя - 3 одиниці.  

У трійці установ правосуддя, до яких найчастіше намагалися пронести заборонені речі, - Деснянський, Новозаводський районні суди у м. Чернігові та Чернігівський районний суд.

Нагадаємо, на сьогодні під охороною територіального управління перебуває 17 об'єктів системи правосуддя, де в середньому щодобово несуть службу 44 співробітника. Упродовж січня судові охоронці забезпечили громадський порядок та безпеку учасників 4917 судових засідань, здійснили перевірку та пропуск на територію установ системи правосуддя 11200 громадян.

 

ТУ Служби судової охорони у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.