Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:33:50

Торік на Чернігівщині не зафіксовано випадків африканської чуми свиней

25.01.2022   17:14Агенцiя

Епізоотична ситуація по інфекційних захворюваннях у галузі тваринництва Чернігівської області на початок 2022 року залишалась стабільною і контрольованою, що свідчить про значний обсяг профілактичних заходів, здійснених фахівцями Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини протягом минулого року.

План протиепізоотичних заходів щодо попередження основних заразних хвороб з урахуванням проведеної роботи по діагностичних дослідженнях, щепленнях та обробках виконаний.
Зокрема, протягом минулого року спеціалісти державної ветеринарної медицини області здійснили понад 14 мільйонів щеплень, провели майже 212 тисяч лікувально-профілактичних обробок тварин та більше 1 мільйона діагностичних досліджень.
Крім того, торік проведено 1 засідання ДНПК при Чернігівській обласній державній адміністрації і 30 засідань ДНПК при районних державних адміністраціях та міських радах, на яких розглянуті питання щодо профілактики, недопущення занесення та розповсюдження інфекційних хвороб  тварин, про що ухвалені відповідні рішення.

Станом на 1 січня 2022 року Чернігівська область була благополучною по АЧС.

Спеціалісти державних лікарень ветмедицини області активно працювали у напрямку попередження сказу, здійснюючи профілактичні щеплення  у населених пунктах. Зокрема, щеплено антирабічною вакциною майже 17 тисяч голів великої рогатої худоби, близько 14 тисяч собак та понад 123 з половиною тисячі котів, 76 голів дрібної рогатої худоби, 39 коней і 20 свиней.

Також із 26 вересня по 18 жовтня минулого року в області проведена пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин за допомогою авіатранспорту (АН-2). Загалом розповсюджено 683 100 доз вакцини на площі 27 324 км2.

Протягом минулого року в регіоні був зареєстрований 1 неблагополучний пункт по сказу собаки в селі Горностаївка Добрянської територіальної громади Чернігівського району.

Відповідно до моніторингу губчастоподібної енцефалопатії ВРХ проведено облік поголів’я великої рогатої худоби старше 36-місячного віку у господарствах різних форм власності, аналіз забою ВРХ на м’ясопереробних підприємствах області і досліджено 5700 проб патологічного матеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

 

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини