Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:14:24

Мешканці без води, комунальники із роботою: за святкові вихідні у Варві сталися 7 поривів водогону

13.01.2022   13:16Агенцiя

Починаючи із кінця грудня та впродовж усіх Новорічно-Різдвяних свят в кількох багатоповерхівках мікрорайону «Нафтовик» селища Варва Варвинської територіального громади Прилуцького району сталися 7 поривів водяних труб, інформує газета «Слово Варвинщини».

Аварійна ситуація на ділянці водогону, який обслуговує три багатоповерхівки мікрорайону «Нафтовик» виникла в святкові дні грудня минулого року: спершу підтоплення виявили у розподільному  колодязі будинку №46, ліквідували перший порив, а далі – чавунну трубу на різних ділянках водогону рвало знову і знову. В наслідку комунальники виявили та локалізували сім таких поривів!

Зокрема, пориви зосередилися на ділянці мережі холодного водопостачання, що обслуговує будинки №40, 46 та 52.

Як інформує директор КП «Господар» Олександр Ломака, нині, до настання серйозніших січневих морозів, аварійну ситуацію ліквідовано. Для убезпечення водогону від перемерзання виконано ряд необхідних земляних робіт.

«Ремонт був тривалим і складними, зрештою довелося виконати заміну поліетиленовою трубою підводів до згаданих будинків. Ремонтникам дільниці водопостачання було доволі непросто працювати у зимових умовах. Залишалися чергувати і вночі, щоб відкачувати воду, трудилися, не рахуючись із власним часом, аби оперативно усунути аварію».

Він також додав, щоб мешканці будинків зазнавали менших незручностей, відключення  водопостачання на період ремонтів комунальники робилии короткотерміновими. Інформували про них через сайт підприємства, особисто мешканців будинків, щоб була змога запастися водою.

Комунальники наголошують: ситуація у  мікрорайоні  вкотре засвідчує, що і водомережі, і комунальна техніка потребують постійного оновлення: промерзлий грунт не піддавався екскаватору КП, тож технічну допомогу надало ТОВ «Журавка», а чимало земляних робіт працівникам довелося виконувати вручну.

«Більше двох десятків поривів щороку доводиться ліквідувати на різних ділянках водомереж працівникам «Господаря», і з часом їх число тільки зростатиме, адже  це тривожне господарство давно виробило свій технічний ресурс», - йдеться в матеріалі.

Поточне обслуговування водогонів, зазначають на підприємстві,  передбачене тарифами на послуги, а от дороговартісна реконструкція, модернізація  таких важливих комунікацій потребують  фінансової допомоги з місцевого чи державного бюджетів.  Щороку поетапно слід їх оновлювати, аби у майбутньому  уникнути серйозніших аварійних ситуацій і безперебійно отримувати комунальні послуги.

http://priluki.city
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.