Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:18:51

Виявлено числені порушення законодавства у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції

13.01.2022   13:12Агенцiя

У 4 кварталі 2021 року спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів провели 10 планових перевірок характеристик продукції. В ході 9 перевірок виявлені порушення законодавства у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції.

Крім того, здійснено 13 позапланових перевірок (4 - за ланцюгом постачання (встановлені порушення) і 9 - за станом виконання суб’єктом господарювання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів (під час 6 перевірок встановлені порушення).

Також протягом жовтня-грудня 2021 року виявлено порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні 34 одиниць продукції, а саме: 8 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання», затвердженого постановою КМУ № 1067 від 16.12.2015 та «Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», затвердженого постановою КМУ № 1077 від 16.12.2015, 9 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту безпечності іграшок», затвердженого постановою КМУ № 151 від 28.02.2018, 7 одиниці продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту радіообладнання», затвердженого постановою КМУ № 355 від 24.05.2008 та 10 одиниць продукції (27 пар), яка підпадає під дію «Технічного регламенту маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу споживачу», затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 06.03.2019 № 358.

Відносно продукції, щодо якої виявлені порушення, застосовано 66 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Відділом відібрано 7 зразків продукції та передано для проведення їх незалежного випробування.

Переважна більшість виявлених порушень стосується відсутності необхідного маркування чи неналежного маркування на продукції або ж відсутності документації, якою вона має супроводжуватись.

Вкотре слід нагадати, що розповсюджувачі перед наданням продукції на ринок зобов’язані перевірити її на відповідність вимогам технічних регламентів, які поширюються на вказану продукцію.

За інформацією Держпродспоживслужби

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини