Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:21:14

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

21.12.2021   08:09Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 20 грудня по 8:00 21 грудня 2021 року

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 3 пожежі та 1 випадок виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинула  1 особа.

Стан доріг:

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області для забезпечення експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення працювали 97 одиниць спецтехніки та 111 працівників. Проїзд транспортних засобів на автодорогах державного значення в межах області забезпечено.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

- в с. Авдіївка Новгород-Сіверського району по вул. Ю.Гагаріна  о 01 год.  10 хв. 20 грудня водій автомобіля "RENAULT CLIO SYMBOL" здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід від отриманих травм  помер на місці аварії.

Пожежі – 3:

пожежі в житловому секторі – 2:

- в смт Ладан Прилуцького району (Ладанська ТГ) по  вул. Миру, 104  об 11 год. 32 хв. 20 грудня сталася пожежа в квартирі №2 багатоквартирного житлового будинку. Вогнем пошкоджено меблі. Причина - необережність під час куріння господаря.

- в м. Городня Чернігівського району (Городнянська ТГ) по вул. Калинова, 37 о 20 год. 32 хв. 20 грудня сталася пожежа в житловому будинку (8х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено конструктивні елементи димаря. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.  

інші пожежі – 1:

- в с. Старий Білоус Чернігівського району (Новобілоуська ТГ) на території садівничого товариства "Весна" (ділянка №348) о 14 год. 16 хв. 20 грудня сталася пожежа дачного будинку (5х6 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено конструктивні елементи перекриття на площі 1,5 кв. м, внутрішнє облицювання стін на площі 2 кв. м та майно. Причина - необережне поводження з вогнем.

Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування ГУ ДСНС у Чернігівській області о 14 год. 40 хв. 20 грудня знищено авіаційну бомбу АО-25 часів Другої світової війни, яку було виявлено о 09 год. 20 хв. цього ж дня  на відкритій території біля м. Новгород-Сіверський.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 15 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 20 грудня по  20 годину 21 грудня очікується хмарна погода з проясненнями,  вночі місцями невеликий сніг, вдень без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер північний 7-12 м/с. Температура вночі 9-14º морозу, вдень 7-12º морозу.

По Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер північний 7-12 м/с. Температура вночі 10-12º морозу, вдень 7-9º морозу.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.