Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:11:43

Судові охоронці Чернігівщини відпрацювали тактику реагування у разі ускладнення оперативної обстановки в суді

14.12.2021   12:14Агенцiя

Минулий тиждень для співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області завершився тактико-бойовим злагодженням. Для його проведення на територію Чернігівського районного суду прибули близько 40 охоронців Феміди.

Під час тренування судові охоронці змоделювали та відпрацювали декілька сценаріїв розвитку подій при виникненні загроз правосуддю.

Зокрема, навчалися стримувати натовп агресивно налаштованих молодиків, що прийшли під будівлю суду. Залагоджували конфлікт з відвідувачем, який намагався проникнути на територію суду з вогнепальною зброєю. Опрацювали порядок дій наряду та резерву у разі виявлення предмету, схожого на вибухівку, деблокували виїзд спеціального транспорту з території суду. Паралельно відпрацьовували різні тактичні прийоми, такі як: «затримання», «видалення» та «деблокування приміщення» тощо.

Подібні тактико-спеціальні навчання є невід'ємною складовою службової діяльності Служби судової охорони. Кожне тренування стараються використати з максимальною користю для покращення професійної підготовки особового складу до реагування на нештатні ситуації, каже заступник начальника територіального управління (зі служби) Служби судової охорони у Чернігівській області полковник Служби Валерій Голець.

-  Одне діло - вивчити алгоритм на папері, інше - можливість покроково відпрацювати злагодженість дій на практиці, в умовах, наближених до реальних. Крім того, такі навчання загартовують наших бійців як фізично, так і психологічно, що також є важливим моментом під час несення служби з охорони об’єктів системи правосуддя, -  прокоментував Валерій Голець.

За оцінкою керівництва навчанням, усі його учасники успішно виконали поставлені перед ними завдання.
 

За інформацією ТУ ССО у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини