Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:29:20

Більше сотні небезпечних предметів намагалися пронести до судів жителі Чернігівщини у листопаді

07.12.2021   14:22Агенцiя

На початку кожного місяця, судові охоронці Чернігівщини проводять розширену нараду щодо підведення підсумків діяльності та постановки завдань на наступний період. Не став винятком й грудень.

- Такий формат спілкування дає змогу не лише заслухати кожного, а й окреслити питання, що потребують особливої уваги й обговорити спільні шляхи їх вирішення, - розпочав нараду начальник територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області полковник Служби Олександр Рибак.
І додав, що листопад є одним з ключових місяців.
- По суті, основні завдання вже виконані і йде планомірна підготовка до засідання колегії Служби судової охорони, яка підсумує результати року і визначить пріоритетні напрямки на 2022 рік, – зауважив керівник.
В основному блоці про проведену роботу доповіли профільні заступники та керівники структурних підрозділів.
Особлива увага – роботі оперативно- чергової частини. Починаючи з листопада, для цього підрозділу розпочався новий, дуже відповідальний етап роботи.
Щодо стану службової діяльності доповів заступник начальника (зі служби) Валерій Голець. Він нагадав, що нині під охороною теруправління перебуває 17 об’єктів системи правосуддя області.
Упродовж листопада було забезпечено безпеку 6663 судових засідань, через які пройшли 14337 осіб. Припинено 109 спроб пронесення заборонених предметів. Майже половина – 49,5% - ножі, 34% - сльозогінні балончики. Найбільше небезпечних предметів виявлено в Деснянському районному суді м. Чернігова – 36, Новозаводському і Чернігівському районних судах – 20 і 15 відповідно.
Не менш важливий напрямок - професійна підготовка особового складу.
- Суд – це установа, до якої йдуть із різними емоціями, частіше, на жаль, з негативними. Тому одна з важливих якостей судового охоронця – це вміння правильно зреагувати і нівелювати конфлікт. Від професійності наших співробітників залежить оцінка діяльності територіального управління, більше того, репутація та імідж Служби в цілому, - підкреслив Олександр Рибак.
За результатами наради розроблено ряд організаційно-практичних заходів для підвищення ефективності діяльності управління, окреслено пріоритетні напрямки роботи на наступний період.


Довідково:
Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.
Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

 

Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини