Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:09:13

Прокуратура повернула 371 га землі Сновській громаді

06.12.2021   16:36Агенцiя

Завдяки активній правовій позиції прокурора Господарський суд задовольнив позов прокуратури в інтересах держави в особі Сновської міської ради до одного з фермерських господарств Чернігівщини щодо стягнення майже 135 тис. грн орендної плати, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 371 га.

Встановлено, що між сільськогосподарським виробником та державною адміністрацією укладено договір оренди землі, розташованої на території Єлінської сільської ради. Однак, орендар, ігноруючи умови договору, систематично ухилявся від внесення орендної плати, що призвело до недоотримання бюджетом Сновської ОТГ майже 135  тис. грн, які могли бути використані на розвиток громади та покращення її інфраструктури.
Ставши на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду. В ході судового розгляду, враховуючи обґрунтованість позовних вимог, позов прокурора задоволено в повному обсязі, судом стягнуто з орендаря заборгованість по орендній платі, договір оренди розірвано, земельну ділянку повернуто міській раді.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.