Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:17:00

38,7% жителів Чернігівщини повністю вакциновані проти COVID-19

06.12.2021   16:12Агенцiя

Про це повідомила заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк сьогодні під час брифінгу для місцевих ЗМІ.

Зокрема повну вакцинацію (2 дози) має 315 421 особа або 38,7% дорослого населення. Ще 53 853 людини (або 6,6 %) отримали першу дозу препарату.
Загалом в області станом на 6 грудня зроблено 684 695 щеплень. Приріст за минулий тиждень (29 листопада – 5 грудня) складає 4,4 відсоткові пункти (+ 36 065 щеплень).
Також Жанна Шерстюк нагадала, що від сьогодні набирають чинності посилені карантинні правила, затверджені Кабінетом Міністрів України 24 листопада. Відтепер, «жовтий» COVID-сертифікат чинний лише 30 днів.
До речі, підприємці повинні перевіряти у всіх відвідувачів COVID-сертифікати шляхом зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія».
У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення — штраф від 34 до 170 тисяч гривень.
— Посилення правил карантину переважно торкнеться невакцинованого населення у «жовтій» зоні. Наразі Чернігівщина знаходиться у «червоній» зоні й для неї, як і раніше, діють обмеження  «червоного» рівня епіднебезпеки. Роботу ж та відвідування громадських закладів дозволяють лише «зелені» COVID-сертифікати (або ж сертифікати про одужання чи негативні тести), — наголосила заступниця голови ОДА.
Жанна Шерстюк зазначила, що кількість захворілих на ковід поступово знижується. Проте не слід забувати, що станом на сьогодні понад 900 осіб перебувають у ковідних відділеннях. Більшість із них потребує кисневої підтримки.
— Кисню в області достатньо: на ранок мали 18,3 тонни рідкого, а також 513 балонів (40-літрових) для зберігання газоподібного, — повідомила Жанна Шерстюк та вкотре наголосила, що тільки вакцинація може врятувати від тяжкого перебігу хвороби, оскільки вона була і залишається єдиним дієвим способом боротьби з коронавірусною хворобою.
 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини