Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:36:42

Операція «Полісся». Учасники відпрацювали реагування на спроби масового прориву кордону на Чернігівщині

03.12.2021   07:21Агенцiя

2 грудня тактико-спеціальні тренування залучених до операції «Полісся» структур проходили на усій ділянці Чернігівського прикордонного загону.

Учасники відпрацьовували алгоритм реагування та взаємодії під час спроб масового порушення державного кордону на суші та прикордонних водоймах. Наймасовіші заходи проводилися поблизу пункту пропуску «Нові Яриловичі». Тут охоронці кордону у тісній взаємодії із силами Національної гвардії, Нацполіції, СБУ, ЗСУ, ДСНС та іншими задіяними резервами змоделювали ситуації, коли організовані групи порушників кордону намагалися здійснити прорив на територію України.

Як відмітив перший заступник Голови ДПСУ, керівник Міжвідомчого координаційного штабу Володимир Нікіфоренко, практичні навички в нас є, вишкіл є, і найцінніше в цій роботі – це наша взаємодія.

«Я хочу відмітити високий рівень готовності до дій усіх суб’єктів нашої операції», -  сказав керівник Міжвідомчого штабу. Він подякував учасникам сьогоднішніх тренувань і наголосив, що заходи в рамках операції «Полісся» продовжуються і вони проводяться в усіх прикордонних з Республікою Білорусь областях, і їх мета – недопущення великими групами мігрантів перетинання державного кордону України. «Я думаю, ми з цією задачею справимося», - заявив Володимир Нікіфоренко.

За умовним завданням, нелегали обійшли пункт пропуску поблизу села Скиток, пошкодили частину інженерних споруд та намагалися прорватися через кордон, в тому числі застосовуючи фізичну силу, каміння, гілки та інші підручні засоби проти правоохоронців.

Під час цих навчань була відпрацьована логістика оперативної доставки резервів на ділянку, де була зафіксована спроба групового прориву кордону. Представники різних задіяних відомств тренувалися спільно виконувати завдання за призначенням задля досягнення єдиної мети і, за оцінками організаторів тренувань, якісно впоралися з поставленими завданнями.

 Відділ комунікацій із ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини