Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:24:17

До людей з інвалідністю – з постійною увагою

03.12.2021   07:12Агенцiя

3 грудня – Міжнародний день людей із інвалідністю.

Одним з основних напрямів роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області та його відділень є турбота про соціальний захист тих людей, які в результаті отриманих на виробництві травм чи професійних захворювань частково або повністю втратили працездатність.

Сьогодні під постійним піклуванням управління перебувають 2 961 потерпілий на виробництві та члени їх сімей, серед яких майже половина є особами з інвалідністю та 244 – внутрішньо переміщені особи. Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковуються: 48 осіб з інвалідністю I групи; 298 – II групи; 1 085 – III групи, загалом 1 431 особа з інвалідністю. Усі вони щомісяця отримують гарантовані державою страхові виплати у зв’язку зі стійкою втратою професійної працездатності та інші види допомоги. За 10 місяців поточного року застрахованим особам та членам їх сімей виплачено 76,4 млн грн, в тому числі 11,1 млн грн – внутрішньо переміщеним особам. Усі вони своєчасно отримують страхові виплати.

На медико-соціальні послуги 269 потерпілим від трудового каліцтва та професійних захворювань за рахунок коштів Фонду вже використано понад 5,2 млн грн, близько 0,7 млн грн витрачено на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення для 117 потерпілих.

На всі види доглядів потерпілим внаслідок трудового каліцтва цього року виплачено за рахунок коштів Фонду понад 2,5 млн гривень.

Фахівцями управління та його відділень постійно здійснюється робота із залучення потерпілих на виробництві до активного громадського життя, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній  реабілітації. Тісна співпраця з громадською організацією «Чернігівський союз інвалідів від трудового каліцтва та професійних захворювань» дає можливість підтримувати тісний зв’язок з усіма громадянами з інвалідністю та оперативно реагувати на всі проблеми, які у них виникають.


 

Володимир Нашиванько, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини