Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:27:40

Старий міст через Удай біля села Переволочна скоро закриють на демонтаж

24.11.2021   16:42Агенцiя

Продовжуються підготовчі роботи до реконструкції мосту через річку Удай поблизу с. Переволочна на трасі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Влаштовується тимчасова об’їзна дорога. Вже встановлена конструкція для пропуску води, зроблений насип для облаштування об'їзної дороги. Його будуть асфальтувати. По завершенню організації об'їзду старий міст закриють на демонтаж.

Усього по маршруту Н-07 Київ - Суми - Юнаківка є переправи через річку Удай. Цей міст був побудований у 1970 році. Його довжина - 84,24 метри, матеріал – попередньо напружений залізобетон. В процесі реконструкції стару споруду демонтують і зведуть нову, що відповідає сучасним нормам навантаження та безпеки дорожнього руху.
Підрядна організація - ТОВ "ШБУ-77".
Нагадаємо, у 2021 році у Чернігівській області проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги по території області - майже 143 км. Це шлях, що поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною.
Дорога Н-07 Київ - Суми - Юнаківка оновлюється в рамках державного інвестиційного проєкту "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ - Суми - Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог".
Дорога була побудована у 1965-1980 роках. Має конструкцію дорожнього одягу на 78,4 км з цементобетону на основі з піску та на 64,4 км з чорного щебеню на дьогтєгрунтовій або щебеневій основі, місцями з верхнім шаром з асфальтобетону.
Вже тривалий дорога час була непридатна до сучасного транспортного навантаження. Старий дорожній одяг вже давно втратив несучу здатність. Постійно виникали на цементобетонному покритті руйнування окремих плит та їх частин, поперечних швів, місцями суцільні сітки тріщин. На асфальтобетонному та чорнощебеневому покритті - великі ділянки пучиноутворення, колійність, напливи, суцільні сітки тріщин, суцільні сліди ямкового ремонту.
В процесі капітального ремонту дорога приводиться у відповідність до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Розбиті бетонні плити та чорнощебеневе покриття замінюється на асфальтобетон. Реконструюються мости, що раніше не відповідали нормам по габаритам та вантажопідйомності.
В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.


Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини