Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:19:31

Поки приріст захворюваності на COVID-19 на Чернігівщині зростав ушестеро, жителі не поспішали вакцинуватися. Нині область у зоні загрози

21.10.2021   15:07Агенцiя

Ще на початку вересня на у Чернігівській області фіксували по 310-360 нових випадків коронавірусної хвороби на тиждень.

За місяць цей приріст збільшився практично у 6 разів. Позаминулого тижня захворіли 1874 особи, минулого — вже 2004. Рівень госпіталізацій в області зростає швидше, ніж у середньому по Україні.

Епідеміологічна ситуація у всій країні стрімко погіршується. До «червоної» зони повернулися вже 5 областей. Зайнято понад 60% лікарняних ліжок з киснем. За минулу добу зафіксовано 538 смертей від коронавірусної хвороби — черговий трагічний рекорд.

Чернігівщина, як і 14 інших регіонів України, зараз перебуває на «помаранчевому» рівні епіднебезпеки. Це означає, що ситуація тут загрозлива.

Попри доступність трьох видів вакцини та усі спрощення процедури вакцинації на Чернігівщині щеплення отримали менше половини жителів. І тільки кожен п’ятий пройшов повний курс вакцинації.

Для мешканців тих регіонів, що вже потрапили до «червоної» зони, щеплення від коронавірусу набуло значно більшої пріоритетності, ніж раніше.

Жителям Чернігівщини, які досі відкладали вакцинацію, варто не чекати ажіотажу і дослухатися до численних закликів лікарів та експертів. У будь-якому разі, щеплення — це турбота не лише про себе. Це і піклування про своїх рідних також. Адже тижні в реанімації, які може провести людина з тяжкою формою коронавірусної хвороби, не кажучи вже про ще гірші наслідки, — це завжди випробування для близьких.

Департамент інформаційної діяльності 
та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини