Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:30:02

Під час перевірки Держпродспоживслужбою Чернігівщини встановлено порушення декларування зміни цін в аптечній мережі

13.10.2021   09:17Агенцiя

З 18 травня 2020 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення».

Відповідно до цього документа суб’єкти господарювання повинні декларувати намір підняти роздрібну ціну на понад 5% на товари, що включені до переліку соціально значущих.

На виконання річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України  з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на 2021 рік працівниками Відділу контролю за регульованими цінами було проведено планову перевірку щодо дотримання вимог формування, встановлення і застосування державних регульованих цін суб’єкта господарювання, що провадить свою діяльність на фармацевтичному ринку. Перевіркою було встановлено, що суб’єкт господарювання здійснював реалізацію лікарського засобу «Paracetamol» табл. 500 мг №10 та засобів індивідуального захисту (маски медичні і рукавички) за ціною, яка, починаючи з 18 травня 2020 року, зростала  більше ніж на 5% до роздрібної ціни, без процедури декларування зміни цін. Відтак суб’єкт господарювання порушив вимоги п.3 Порядку декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року  № 341. А це є порушенням вимог щодо формування, встановлення і застосування державних регульованих цін.

До суб’єкта господарювання застосовано адміністративно-господарську санкцію відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» у розмірі 14552,52 грн.   

Посадову особу суб’єкта господарювання за порушення порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих  цін притягнуто до адміністративної відповідальності  шляхом накладання штрафу у розмірі, визначеному статтею 165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами перевірки суб’єктом господарювання вжиті заходи по усуненню порушення шляхом приведення цін у відповідність до Порядку декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.