Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:44:15

Питання раціонального використання енергоносіїв в опалювальний період обговорили з керівниками бюджетних закладів

07.10.2021   13:03Агенцiя

Перейнятися тим, що цей опалювальний сезон через дуже високу ціну на енергоносії буде для міста надзвичайно складним. Вирішити питання, як забезпечити в бюджетних закладах Чернігова максимально раціональне використання всіх енергоносіїв, але в той же час – і прийнятний обігрів за рахунок розумної експлуатації мереж. До цього закликав заступник міського голови Віктор Геращенко керівників бюджетних закладів та установ.

Мова про це йшла на розширеній нараді щодо проходження опалювального сезону 2021-2022 років, яка відбулася в Чернігівській міській раді 6 жовтня. На нараді також говорили про те, як в різних закладах це забезпечити технічно, що підготувати, до кого звертатися в разі виникнення проблем тощо.

30 вересня в Україні був підписаний так званий "тарифний" меморандум. Цим документом погоджено фіксовану ціну на блакитне паливо для виробництва тепла бюджетним організаціям, але остаточно не визначено механізми компенсації місцевим бюджетам. Враховуючи ситуацію на паливному ринку, постає питання економного споживання ресурсів.

- Якщо ми проходимо опалювальний період з цінами для населення 7,428 тис. грн за тисячу кубів, а для бюджетних установ – 16,39 тис. грн, місцевий бюджет повинен сплатити і компенсувати теплопостачальним підприємствам близько 460 млн грн. Бюджет розвитку міста складає 600 млн грн. Виникає доречне питання – як правильно пройти опалювальний період, як зекономити енергоресурси і, власне, кошти місцевого бюджету, - прокоментував Віктор Геращенко.

Наразі у Чернігові є 132 установи, які фінансуються з місцевого бюджету. Зокрема, у всіх дитячих садочках, крім одного, вже розпочали опалювальний період. В середньому бюджетні установи міста споживають 45 тис. гКал тепла, електроенергії – 8,7 млн КВт.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини