Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:19:15

Ножі, балончики і зброя: в Чернігівській області у вересні намагались пронести до судів більше сотні небезпечних предметів

07.10.2021   12:37Агенцiя

Упродовж вересня в 17 установах системи правосуддя, охорону яких забезпечують співробітники Служби судової охорони Чернігівщини, відбулося 6263 тис судових засідань. Під час 7 з них вживалися посилені заходи безпеки. Загалом через пункти пропуску на об’єктах охорони пройшло 13888 громадян. В ході несення служби судовими охоронцями попереджено пронесення 107 заборонених предметів.

Про це йшлося на нараді щодо підбиття підсумків діяльності Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області.
Правила відвідування судів містять визначений перелік предметів, заборонених до пронесення. Це потенційно небезпечні речі, застосування яких може заподіяти шкоду людям і майну.
Так, у вересні завдяки пильності судових охоронців було припинено 107 спроб пронесення таких предметів. Це майже вдвічі більше ніж у серпні.
Найчастіше виявлялись ножі – 55 одиниць.
Серед інших предметів:
•    1 пристрій для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями;
•    балончиків, споряджених речовиною сльозогінної та дратівної дії – 21 одиницю;
•    ножиць, викруток або аналогічних загострених предметів – 13 одиниць.
Найбільше заборонених речей виявлено у Деснянському районному та Чернігівському окружному адміністративному судах – 24 та 20 одиниць відповідно. По 17 предметів - у Новозаводському та Чернігівському районному судах.
Нагадуємо, до приміщень судів не дозволено пропускати осіб, які при собі мають боєприпаси, вогнепальну, газову зброю, пристрої для відстрілу патронів, споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончики з речовиною сльозоточивої (або дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, колючо-ріжучими предметами. Крім того, діє заборона на вхід з великогабаритними речами та тваринами.
Перед відвідуванням установ системи правосуддя просимо громадян не брати із собою перелічені предмети. А у разі наявності, залишати їх у спеціально облаштованих скриньках.
 
Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області
Наталія Свириденко

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини