Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:47:40

Забезпечення навчальних та медичних закладів безпечною і якісною питною водою – на особливому контролі

04.10.2021   11:28Агенцiя

Забезпечення навчальних та медичних закладів безпечною і якісною питною водою – на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-2» (зі змінами), для запобігання поширенню інфекційних хвороб та недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації, на виконання протоколу №25 від 3 вересня 2021 року засідання Чернігівської обласної комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій спеціалісти Держпродспоживслужби Чернігівщини у 3-ому кварталі здійснили 882 заходи державного нагляду (контролю) та комісійних перевірок дитячих садків, шкіл і закладів охорони здоров’я щодо безпечності та якості питної води.

Акредитованими лабораторіями досліджено 860 проб питної води за мікробіологічними і 836 – за санітарно-хімічними показниками. У 144 випадках досліджені зразки води не відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Відхилення були виявлені в закладах освіти Борзнянської, Прилуцької, Городнянської, Ічнянської міських рад, Талалаївської, Сосницької, Сновської, Дмитрівської, Куликівської, Ріпкинської, Лосинівської, Козелецької селищних рад, Комарівської, Височанської, Гончарівської, Киселівської, Новобілоуської, Іванівської, Вертіївської, Талалаївської, Кіптівської сільських рад.

Зокрема, у закладах дошкільної освіти досліджено 736 проб води питної. У 49 випадках виявлені відхилення, більшість з яких - за санітарно-хімічними показниками.

Із 910 проб, взятих у загальноосвітніх школах, відхилення за мікробіологічними і санітарно-хімічними показниками виявлені у 95 випадках.

У 50 зразках питної води із закладів охорони здоров’я відхилень за досліджуваними показниками не виявлено.

Також протягом 3-ого кварталу відповідно до бюджетної програми КПКВК 1209040 відібрано і досліджено у Чернігівській регіональній державній лабораторії Державної служби  України з питань безпечності харчових продуктів  та захисту споживачів 66 проб питної води за мікробіологічними і 68 - за санітарно-хімічними показниками. Відхилення виявлені у 3 випадках за мікробіологічними показниками.

Головне управління надало суб’єктам господарювання 34 рекомендаційні листи стосовно безпечності та якості питної води і 30 відповідних листів надіслано місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини