Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:37:35

На Новгород-Сіверщині вперше пройшли тактико-спеціальні навчання судових охоронців

01.10.2021   10:12Агенцiя

Напередодні потенційно резонансного засідання судові охоронці Чернігівщини відточили професійні навички із забезпечення недоторканності органів системи правосуддя.

На території Новгород-Сіверського районного суду учора можна було спостерігати бійців у повному екіпіруванні - це співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області проводили тренування. В умовах максимально наближених до реальних відпрацювали спільні дії наряду охорони з резервом другої черги у разі виникнення надзвичайної ситуації у суді.
Серед іншого, виїзд до найвіддаленішого об'єкту охорони мав на меті додатково перевірити маршрут слідування та час прибуття резерву другої черги на місце.

Почали з шикування, інструктажу та доведення до особового складу учбових завдань. Змоделювали варіанти і тактику усунення загроз, які найчастіше виникають під час розгляду резонансних судових засідань.
На вході до об'єкту охоронці Феміди стримували натовп за допомогою щитового ланцюга, перекривали вільний доступ до зали судового засідання. Всі дії супроводжувались радіо перемовинами учасників тренувань.

Паралельно відшліфували тактику прийомів, спрямованих на затримання порушників громадського порядку, а також деблокування приміщення та евакуації учасників судового засідання у безпечне місце.
Кожен співробітник Служби, незалежно від профілю, має бути готовим до реагування і дій у команді для оперативного усунення нештатних ситуацій на об’єктах. Саме такі системні тренування дають змогу сформувати у судових охоронців високі професійні та морально-психологічні якості, які в процесі несення служби допомагатимуть досягати результату і головного завдання - безпечного правосуддя

Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області
Наталія Свириденко

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.