Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:25:33

Аудитори Чернігівщини протягом січня – серпня 2021 року забезпечили відшкодування втрат на суму майже 42 млн грн

24.09.2021   10:07Агенцiя

За результатами проведених протягом січня – серпня 2021 року заходів державного фінансового контролю фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 163,6 млн грн, та втрат внаслідок неефективних управлінських рішень на суму понад 1,3 млрд грн.

За результатами проведених протягом січня – серпня 2021 року заходів державного фінансового контролю фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 163,6  млн грн, та втрат внаслідок неефективних управлінських рішень на суму понад 1,3 млрд грн.

Завдяки роботі аудиторів забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму майже 42  млн грн.
За вчинені фінансові порушення 28 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 14 – до матеріальної, 7 – до дисциплінарної.

До об’єктів контролю, що допустили порушення бюджетного законодавства, застосовано 27 заходів впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань та зупинення операцій з бюджетними коштами.

З метою забезпечення повного відшкодування виявлених втрат аудиторами ініційовано перед органами прокуратури та об’єктами контролю 6 позовів та подано до суду 1 позов на суму 63,2 тис. грн.
До правоохоронних органів передано матеріали 21 заходу державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 8 досудових розслідувань та долучено до кримінальних проваджень матеріали 3 ревізій та перевірок закупівель. Крім того, за переданими матеріалами заходів державного фінансового контролю та  за результатами  участі у перевірках правоохоронних органів вручено 8 повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За результатами державних фінансових аудитів упроваджено 41 пропозицію, отримано економічного ефекту на суму 50,3 тис. грн та попереджено втрат ресурсів через неефективні управлінські дії на суму 15,1 млн грн.

Пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини