Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:53:33

В Чернігівській обласній прокуратурі обговорили стан протидії злочинності у бюджетній сфері

22.09.2021   16:29Агенцiя

У середу 22 вересня року, під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василини відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів регіону.

У нараді також взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури Філіп Бєликов, начальник ГУНП в Чернігівській області Володимир Нідзельський, начальник УСБ України в Чернігівській області Євген Нетужилов, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, т.в.о. начальника УСР в Чернігівській області Руслан Хомічук, начальник управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області Ірина Білазерська, керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталія Мужикова, начальники управлінь та відділів обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур та відділів поліції.

Зустріч мала на меті обговорення стану додержання вимог законодавства у бюджетній сфері та ефективність взаємодії правоохоронних органів у протидії кримінальним правопорушенням зазначеної категорії.
У своєму виступі Сергій Василина наголосив, що криміналізація бюджетної сфери на сьогодні є надважливою проблемою. ЇЇ актуальність та гостроту важко переоцінити. Саме від правомірності функціонування всіх ланок бюджетної системи та законності дій учасників бюджетного процесу залежать обсяги фінансування державних цільових програм та рівень соціального захисту населення.

Зокрема Сергій Василина відзначив, що сьогодні в області на різноманітні програми із покращання життя людей виділено значні кошти, успішно реалізується започаткований у 2020 році Президентом України проєкт «Велике будівництво». Це масштабна розбудова якісної інфраструктури України. І саме перед правоохоронцями стоїть вимога і держави, і суспільства вберегти ці кошти від злочинних посягань.

«Завдання, які зараз стоять перед правоохоронцями Чернігівщини, потребують суттєвої активізації та координації зусиль. Нам слід змінити підходи щодо протидії проявам злочинності та здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень саме в обговорюваній сфері», - наголосив Сергій Василина.
В ході наради напрацьовані спільні конкретні узгоджені заходи для подальшої консолідації зусиль правоохоронців регіону з метою активізації діяльності із попередження та протидії злочинності у бюджетній сфері.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини