Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:48:00

У стаціонарі з важким перебігом ковіду - майже тільки невакциновані

21.09.2021   12:19Агенцiя

Кількість хворих на COVID-19 і госпіталізованих у лікарні Чернігова поступово збільшується.

Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 21 вересня.

Кількість нововиявлених випадків станом на 20 вересня (за два тижні) минулого року - 150 осіб, а цього року – 185 хворих. За 20 днів 2020 року госпіталізованих було 98 пацієнтів. Станом на сьогодні до ковідного відділення другої міської лікарні госпіталізовано 118 хворих, з них вакцинованою є лише одна людина.

- Я вважаю такі цифри вже статистикою. А ті, хто вважає вакцинацію шкідливою і застерігає інших - нехай вони пояснять, як лікуватимуться люди у разі захворювання. Я просто не хочу, щоб ми зупинилися через тиждень-два. Я хочу, щоб ми працювали і не зупиняли малий та середній бізнес,- підкреслив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Він також звернувся до освітян міста:

- Вакцинація – це справа добровільна. Але я просив би усіх педагогів, якщо будуть якісь нормативи по кількості вакцинованих вчителів, при зміні режиму роботи освітніх закладів пояснити всім батькам, що це саме ваше свідоме рішення - не вакцинуватися, - зазначив міський голова.

Нагадуємо, що у місті працюють центри масової вакцинації у торгових центрах ЦУМ і Голлівуд, у приміщенні обласної ради (пр. Миру, 43), у колишній Деснянській райраді (пр.Перемоги, 141). Крім того, вакцинація здійснюється й у пунктах щеплень поліклінічних відділень міських лікарень. Усі центри масової вакцинації працюватимуть у робочі дні з 16.00 до 19.00, у вихідні - з 10.00 до 16.00. Пункти вакцинації у поліклініках - за графіком роботи своїх медичних закладів.

Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.