Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:22:13

Нові правила карантину в Україні: 10 фактів

20.09.2021   09:32Агенцiя

Карантин в Україні з 20 вересня починає працювати за новими правилами. Зокрема, після виходу з "зеленої" зони вакциновані українці зможуть уникнути обмежень.

1. Дата

З 20 вересня адаптивний карантин в Україні працює за новими правилами. Обмеження починають вводити після переходу країни в "жовту" зону. Таке рішення очікується найближчим часом.

2. Зони

При попаданні країни в "жовту" зону вводяться обмеження на кількість відвідувачів у фітнес-центрах, число учасників масових заходів, а в кіно і театрах заповненість залів не повинно перевищувати 50%.

У "червоній" зоні обмеження більш суттєві, забороняється робота кафе, ресторанів, кіно, театрів, ТРЦ, шкіл ринків. У "червоній" зоні працювати можуть тільки АЗС, продуктові магазини, аптеки, банки, пошта і ветклініки.

3. Привілей

Новими правилами передбачені привілеї для вакцинованих. Так, в "жовтій" зоні обмежень можна уникнути маючи хоча б одну дозу вакцини, в "червоній" - дві дози.

4. Документ

Доказом вакцинації є covid-сертифікат, який можна згенерувати в додатку "Дія" або отримати у сімейного лікаря в паперовому вигляді.

Однак, згідно з новими правилами, з 20 вересня починають діяти два види внутрішніх сертифікатів:

  • "жовтий" - для однієї дози, видається на 120 днів
  • "зелений" - для двох доз, видається на 365 днів.

Кольорові сертифікати тільки в додатку "Дія".

Крім того, сертифікат буде містити інформацію про негативний тест (діє 72 години) і про те, що людина перехворіла.

5. Школа

У разі введення "жовтої" зони школи зможуть працювати лише за умови наявності "жовтого" сертифіката у 80% педагогів. У "червоній" зоні для роботи шкіл умови посилюються - у 100% педагогів повинні бути "зелені" паспорти. При цьому, від школярів вакцинація не потрібна.

В Україні почали діяти нові правила карантину. 10 головних фактів

6. Транспорт

Нові правила не передбачають обмеження для транспорту. Перевіряти наявність сертифікатів у пасажирів не будуть. При цьому, водії повинні бути вакциновані.

7. В'їзд в Україну

З 20 вересня іноземці, які в'їжджають в Україну з метою транзиту і мають документи, що підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції. Їм не потрібно робити тести на COVID в Україні і встановлювати додаток "Вдома".

Для в'їзду в Україну в іноземців повинна бути страховка, а також підтвердження вакцинації, одужання або негативний тест.

8. Вакцина

Вакцинація в Україні є безкоштовною, щеплення робляться за бажанням. На даний момент в Україні доступні вакцини CoronaVac (інтервал між дозами 14-28 днів), Pfizer (інтервал між дозами 21 день), Moderna (інтервал між дозами 28 днів), AstraZeneca (інтервал між дозами 12 тижнів).

9. Куди можуть не пустити без вакцини

У "жовтій" зоні бізнес сам вирішує, пускати тільки вакцинованих або ж дотримуватися обмеження по числу місць. У "червоній" зоні без covid-сертифіката можуть не пустити в кафе, ресторан, кіно, театр, ТРЦ, фітнес-центр, басейн. У цій зоні бізнес працює за умови стовідсоткової вакцинації.

10. Локдаун

Головний санлікар ігор Кузін вважає, що нового локдауну Україні не уникнути, але це можливо не раніше листопада. У свою чергу прем'єр Денис Шмигаль закликає українців вакцинуватися, щоб не допустити локдауну.

джерело


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини