Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:14:46

Рибпатруль Чернігівщини за тиждень викрив 19 порушень правил рибальства

18.09.2021   09:30Агенцiя

З 9 по 16 вересня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 19 порушень Правил рибальства.

Так, виявлено три порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 19 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено сім актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 25 кг риби та 37 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 29 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 40 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 900 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 697 грн.

Для прикладу, 12 вересня під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Остерської громади виявлено грубе порушення Правил рибальства. На р. Десна, поблизу с. Білики місцевий житель за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 2 кг риби: плітка – 5 екз. та карась сріблястий 4 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмір 493 грн.

На порушника Правил рибальства складений протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, який направлено до Козелецького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонене знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

На Чернігівщині з 1 серпня по 20 вересня (включно) заборонений вилов раків. За порушення заборони на вилов раків браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 грн. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.