Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:29:08

У центрі Чернігова вже цього тижня почнуть прибирати найбільш кричущі вивіски, - секретар міської ради Олександр Ломако

13.09.2021   16:11Агенцiя

Відповідно до прийнятого сьогодні, 13 вересня, рішення виконавчого комітету міської ради Муніципальна варта має право провести демонтаж тимчасових об’єктів (рекламних засобів) згідно з переліком, у якому 68 об’єктів. Це вивіски на фасадах у центральній частині міста, які не відповідають Концепції оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території м. Чернігова.

Концепцію затвердили рік тому – але дали підприємцям час на те, щоб виконати нові вимоги поступово. Тож у дію нові вимоги вступили з вересня цього року, нагадав на засіданні виконкому секретар міської ради Олександр Ломако.

- Вивіски є різні, вони коштують певних коштів. І минулий рік був роком ковіду, коли не працював ряд бізнесів, у тому числі й магазини, про які буде йти мова. Тому ми дали рік, щоб люди підготувалися і не витрачали одразу значні кошти, а могли поступово їх акумулювати. Але, на жаль, сталася така ситуація, що за рік практично ніхто цим не займався, - констатував він.

Окрім того, за словами секретаря міської ради, більшість підприємців – коли вже Муніципальна варта почала розносити повідомлення про невідповідність і необхідність демонтажу – сказали, що вперше чують про ці вимоги. Хоча про них повідомлялося не тільки в офіційних джерелах (сайт міської ради, офіційні публікації в друкованому виданні), але й широко інформували на публічних заходах і через ЗМІ. Окрім того, Муніципальна варта кілька разів розносила в кожен такий магазин офіційні повідомлення, декому - по 4 рази.

Враховуючи це, додатковий час на самостійний демонтаж і заміну вивісок підприємцям дається, але вже дуже невеличкий.

- Деякі адреси до 15 вересня, деякі до 20 вересня, деякі трошки пізніше. Тому що ми хочемо, щоби до Дня міста вже люди побачили результат. Був рік, куди вже чекати? – Олександр Ломако.

Разом з тим, міська влада зацікавлена в тому, щоби вивіски на своїх магазинах замінили самі підприємці і щоб до примусового виконання цього рішення все-таки не дійшло. З власниками магазинів відбувається діалог, метою якого є роз’яснення вимог Концепції та переконання в серйозності намірів.

- Ми проводили зустрічі на минулому тижні з підприємцями – в середу і в п’ятницю. Десь 100 адрес ми запрошували, прийшло чоловік 70 сумарно. Ми з кожним продивилися фотографії, пройшлися по кожному зовнішньому вигляду в оформленні. Був керівник управління архітектури, який дав рекомендації як воно має бути. Десь 90% з розумінням поставилися, - розповів секретар міської ради. - Ми сподіваємося, що всі виконають це рішення і добровільно демонтують до вказаних дат. Але якщо ні – то ми будемо виконувати це за підприємців, хоч і не хотілося б.

Результатом запровадження і дотримання Концепції мають стати більш охайні фасади та більша привабливість вулиць і проспектів Чернігова, що є однією з передумов туристичного розвитку міста.
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини