Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:39:53

Прокуратура повернула Прилуцькій громаді нежитлові приміщення вартістю понад 2 мільйони гривень

13.09.2021   10:20Агенцiя

Рішенням Господарського суду Чернігівської області від 14.07.2021, яким задоволено позов Прилуцької окружної прокуратури про стягнення з підприємця м. Прилуки заборгованості з орендної плати в сумі 21 тис. грн., розірвання договору оренди та повернення комунального майна у власність територіальної громади м. Прилуки вартістю 2178 тис. грн.

Підтверджено, що однією з фізичних осіб підприємців на території м. Прилуки використовується нежитлове приміщення на підставі договору оренди, укладеного з виконавчим комітетом Прилуцької міської ради.  Орендну оплату за користування комунальним майном орендар мав сплачувати у строки, визначені договором.

Водночас, упродовж 2019 – 2021 років орендар, не виконував обов’язки, передбачені договором та систематично не сплачував орендну плату за користування приміщенням, внаслідок чого утворилась значна заборгованість перед бюджетом Прилуцької територіальної громади.

За принципової позиції прокуратури, відповідачем сплачено 21 тис. грн. в добровільному порядку під час судового розгляду, а нежитлові приміщення вартістю 2178 тис. грн. 31.08.2021 повернуто у комунальну власність територіальної громади м. Прилуки.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.