Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:42:48

Чернігівська область: рятувальники провели пізнавальні Акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

09.09.2021   11:50Агенцiя

Одним з головних завдань Акції є ознайомлення та навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності, способам надання допомоги постраждалим, ознайомити з роботою екстрених служб району.

8 вересня співробітники Ніжинського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області, 14-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Бахмача за участі служб взаємодії, зокрема, представників Національної поліції, відділення  управління експлуатації АТ "ЧЕРНІГІВ ГАЗ" та Бахмацької підстанції центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Чернігівської обласної ради серед школярів Бахмацького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Бахмацької міської ради провели пізнавальну Акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти."

Під час заходів рятувальники нагадали всім присутнім основні правила безпечної поведінки, зокрема, поводження з відкритим вогнем, користування побутовими нагрівальними та електричними приладами, під час перебування біля водойм та у лісопаркових зонах, а також порядку дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Крім того, надзвичайники продемонстрували оснащення пожежно-рятувальної техніки, яка залучається для ліквідації наслідків пожеж та надзвичайних подій. Шквал емоцій у дітлахів викликала демонстрація приборкання умовної пожежі водяним стволом. Більше того - школярі й самі спробували подати воду на гасіння, приміряли рятувальне спорядження та фотографувалися на згадку.

В свою чергу співробітники поліції розповіли вимоги правил безпеки дорожнього руху. Представники газового господарства ознайомили з вимогами безпеки при користуванні газовим приладдям. Медичний персонал показали способи надання першої медичної допомоги.

Цього ж дня подібний захід був проведений на території комунального закладу "Сосницький навчально - реабілітаційний центр" Чернігівської обласної ради. Дітвора різного віку мала змогу відчути себе рятувальником і, можливо, саме цей захід стане поштовхом для обрання майбутньої професії.

На завершення, учні та педагогічні колективи навчальних закладів подякували фахівцям задіяних служб за змістовні, а головне пізнавальні виступи.
 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини