Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:51:23

Чернігівський апеляційний суд посилив покарання кянину за вчинене ДТП на Чернігівщині

03.08.2021   19:33Агенцiя

Вироком Чернігівського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокурора, подану на вирок Бобровицького районного суду Чернігівської області від 25.09.2020 стосовно мешканця Києва, який обвинувачувався у вчиненні ДТП.

Він здійснив найзд на велосипедиста, внаслідок чого потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження та став інвалідом.

Суд погодився з доводами прокурора, що покарання, призначене місцевим судом у виді 4 років позбавлення волі, від відбування якого обвинуваченого звільнено з іспитовим строком, не відповідає тяжкості вчиненого злочину, наслідкам, що настали, та поведінці обвинуваченого.

Зокрема, під час досудового розслідування та в судах першої та апеляційної інстанції обвинувачений своєї провини не визнав, перекладав відповідальність на потерпілого. Не зважаючи на довготривалу реабілітацію потерпілого, який після ДТП став інвалідом та не в змозі повернутися до нормального життя через тяжкість отриманих тілесних ушкоджень, обвинувачений не вжив заходів для надання потерпілому фінансової допомоги.

З урахуванням обставин, вчинення злочину, даних, що характеризують особу обвинуваченого, обставин, які пом’якшують та обтяжують покарання, апеляційний суд засудив чоловіка за ч. 2 ст. 286 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

Крім того, з обвинуваченого на користь потерпілого стягнуто в рахунок відшкодування шкоди майже 99 тис. грн.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей