Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:55:15

У Чернігові створили Центр протимінної діяльності

02.08.2021   10:20Агенцiя

На фондах 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту, під загальною координацією Міністерства оборони України, створено Центр протимінної діяльності.

У рамках міжнародного співробітництва у сфері розмінування між Україною та західними партнерами, іноземні фахівці надають суттєву допомогу з питань розмінування. 29 липня заступник Голови Місії у Посольстві США в Україні Алан Перселл та Голова програми Швейцарського Фонду з протимінної діяльності (FSD) Коннелл Ентоні Джерард відвідали новостворений Центр розмінування.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

У заході також взяли участь начальник 8-го навчального Чернігівського центру Держспецтрансслужби полковник Андрій Лагутін, начальник Центру протимінної діяльності ДССТ полковник Євген Бірюков, заступник начальника відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та координації протидії саморобним вибуховим пристроям Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Сергій Зубаревський, старший офіцер головного штабу Адміністрації ДССТ підполковник Михайло Конопельнюк, начальник служби загороджень-викладач 8 навчального Чернігівського центру ДССТ підполковник Сергій Білевич.

Були розглянуті питання щодо діяльності Державної спеціальної служби транспорту в сфері протимінної діяльності, представлена структура Центру протимінної діяльності та  імплементація законодавства в зазначеній сфері тощо.

У рамках співпраці ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності спільно з Управлінням екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України для груп інспектування якості розмінування передано техніку й обладнання. Зокрема ДССТ передано автомашини Mitsubishi L200, металодетектори Ebinger 422 GC, Minelab F3, UPEX 740M LargeLoop, захисні фартуки (жилети) (Personal protective  equipment), захисні шоломи (Visor), персональні аптечки, робочі сумки сапера (обладнання для ручного розмінування), сумки парамедиків (обладнання для надання допомоги постраждалим від МВТ), рації та оргтехніка.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини