Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:28:57

Стан паспортизації та реєстрації пасік обговорено під час онлайн-наради за участю представників ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

24.07.2021   10:48Агенцiя

22 липня під час онлайн-наради за участю представників Департаменту агропромислового розвитку, структурних підрозділів Держпродспоживслужби, райдержадміністрацій, територіальних громад, агровиробників та пасічників обговорено питання державної підтримки галузі тваринництва в Чернігівській області.

З-поміж іншого йшлося також і про дотації бджологосподарств, розташованих на території регіону.

Начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Голік, зокрема наголосив, що на державну підтримку можуть розраховувати лише паспортизовані  пасіки. Він також поінформував учасників наради, що на сьогодні в територіальних органах Держпродспоживслужби Чернігівщини зареєстровано 681 пасіку,  де налічується 26711 бджолосімей. Всі ці бджологосподарства внесені до Реєстру паспортів пасік. Відповідно до вимог статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» 678 операторів ринку внесені до реєстру операторів ринку харчових продуктів (здійснюють діяльність з первинного виробництва продуктів бджільництва). 

За словами Миколи Голіка, з набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області розроблено єдиний підхід до проведення лабораторно-діагностичних досліджень на хвороби бджіл і формування тарифів (плати) за проведення ветеринарно-санітарних заходів на пасіках та опрацьовано алгоритм видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки.

Як зазначив Микола Голік, у районах та містах області від початку року проведено 39 нарад щодо ситуації у галузі бджільництва, у яких були задіяні понад 490 пасічників, 20 представників громадських організацій бджолярів, 115 представників сільгосппідприємств різних форм власності. Крім того, питання недопущення загибелі бджіл неодноразово висвітлювалось на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, матеріали розповсюджувались у різноманітних інтернет-виданнях та оприлюднювались в ефірі «Чернігівська хвиля».

Микола Голік повідомив учасників наради, що станом на 22 липня офіційних звернень від громадян щодо випадків масової загибелі бджіл на території Чернігівської області до територіальних управлінь Держпродспоживслужби не надходило.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини