Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:06:30

Калейдоскоп затребуваних професій: медична сестра

22.07.2021   10:57Агенцiя

Бажаєте отримати професію, яка завжди і всюди матиме попит? Здобувайте професію медсестри! Вони працюють в поліклініках, лікарнях, пологових будинках, військових госпіталях, школах, дитячих садках, санаторіях, хоспісах, реабілітаційних закладах, приватних медичних центрах тощо.

Впродовж січня-червня 2021 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 103 пропозиції роботи із заробітною платою від 5 до 8 тис. грн. сестри медичної різних спеціалізацій: операційна, поліклініки, стаціонару, з лікувальної фізкультури, масажу. Загалом за цей час службою зайнятості працевлаштовано 72 медичні сестри.

До речі, сестра медична може з часом стати старшою чи головною медсестрою, а після здобуття вищої освіти – лікарем. Окрім того, при бажанні можна розширити свої професійні компетенції на курсах підвищення кваліфікації за різноманітними напрямами: косметологія, масаж, фізіотерапія, реабілітація та інші, що також сприятиме професійному зростанню та підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці.

Служба зайнятості пропонує безробітним безкоштовно здобути професію «молодша медична сестра по догляду за хворими» в Рівненському, Дніпропетровському, Донецькому чи Івано-Франківському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Термін навчання більше 3 місяців. Якщо середня медична освіта у Вас вже є, то можна безкоштовно здобути професію «косметик» в Рівненському або Харьківському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Термін навчання 6 місяців.

Всі витрати, пов'язані з організацією професійного навчання безробітних, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, в період професійного навчання служба зайнятості продовжує виплачувати безробітним допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд, забезпечує проживання в гуртожитку.

Отже, не чекайте! Обирайте професію та навчайтеся з нами!

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.