Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:36:34

Центр "Відродження" відзначив дві ювілейні дати

25.06.2021   09:30Агенцiя

Урочистості з нагоди 25-річчя створення Чернігівського реабілітаційного центру «Відродження» та 15-річчя — Обласного центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю відбулися сьогодні у Чернігові.

Центр «Відродження» — унікальний заклад в Україні. Він відомий і закордоном: у центрі лікувалися діти з Прибалтики, Македонії, Польщі та Іспанії. В основу лікувального процесу закладена модель "Тандем", схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Цей досвід позитивно оцінили фахівці міністерств України, які займаються проблемами дітей з інвалідністю, та експерти дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ.

Привітати дітей, їхніх батьків та працівників центру «Відродження» завітали перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш разом із заступником голови обласної державної адміністрації Оленою Думою та заступником голови Чернігівської міської ради Сергієм Фесенком.

Директор центру, заслужений лікар України Василь Пасічник розповів про діяльність закладу, де проводиться реабілітація дітей із захворюваннями нервової системи, мовленнєвими, ортопедичними та іншими порушеннями, а також здійснюється психологічна та педагогічна корекції, відбувається навчання дітей соціально-побутовим навичкам.
Василь Пасічник ознайомив поважних гостей з результати масштабної реконструкції будівлі центру, відділень ранньої реабілітації, цілодобового перебування та соціального патронату, де створено басейн, процедурні кабінети з гідромасажними ваннами, зали лікувальної фізкультури, кабінети соціально-побутової реабілітації та інші комплекси.

Ознайомившись із напрямками роботи «Відродження» та методиками надання реабілітаційних заходів, поважні гості зустрілися із дітьми, їхніми батьками та членами колективу.

Заступниця голови ОДА передала Василю Пасічнику сертифікат на 15 тисяч гривень для потреб закладу, а маленьким вихованцям центру — солодощі.
Також вітали з ювілейними датами колектив центру перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш та заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко.

Зі свого боку, діти разом із своїми батьками порадували присутніх концертною програмою.

Варто зазначити, що реабілітаційний центр надає комплексні послуги дітям з інвалідністю до 18 років, а також дітям віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, з метою засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних здібностей для максимальної реалізації особистого потенціалу. У центрі упродовж дня може перебувати понад двісті дітей.

Крім того, на базі центру з липня 2017 року функціонує блок паліативної допомоги.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 25-ї річниці заснування центру «Відродження» і 15-ї річниці створення комунальної установи «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» Чернігівської обласної ради Почесною грамотою ОДА нагороджено:
ЗЕНЧЕНКО Наталію Леонідівну – лікаря-невролога дитячого;
САЄНКО Лідію Ігорівну – вчителя-реабілітолога відділення педагогічної реабілітації.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:
ЛІВАК Ларисі Іванівні – бухгалтеру;
ЧОРНІЙ Світлані Миколаївні – заступнику директора з навчально-виховної роботи;
ШУЛЬЗІ Наталії Олексіївні – секретарю.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини