Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:10:46

Керівники області зустрілися та привітали учасників національного відбору "Ігри Воїнів"

03.06.2021   16:52Агенцiя

Голова ОДА Анною Коваленко спільно з головою облради Олена Дмитренко зустрілися з учасниками національного відбору «Ігри Воїнів» в рамках міжнародного фестивалю «Звитяга Нескорених».

Ветерани Чернігівщини здобули 17 медалей на змаганнях, які проходили 15-16 травня у Києві, для комплектування збірної команди України та подальшої участі у вересні цього року в міжнародних спортивних змаганнях з адаптивних видів спорту «Ігри Воїнів» (Warrior Games) в місті Орландо, Сполучені Штати Америки.

У національних змаганнях взяли участь понад 260 військовослужбовців та ветеранів, які отримали травми, поранення та захворювання в результаті виконання службового обов'язку в зоні бойових дій. Учасники національного відбору змагалися у 11-ти видах спорту: стрільбі з лука, гольфу, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, велоспорті, плаванні, веслуванні на тренажерах, баскетболі на візках, регбі на візках, пауерліфтингу та волейболі сидячи.

Анна Коваленко подякувала учасникам змагань та їх сім’ям.
– Рада вітати Вас з перемогою, що має велике значення як для Чернігівщини, так і для усієї України. Кількість виборених медалей – це підтвердження вашої неймовірної сили духу, незламності та нестримного прагнення до високих звершень, – зазначила Анна Коваленко.

Звертаючись до учасників зустрічі, голова обласної ради Олена Дмитренко зазначила, що Чернігівщина пишається тим, що мужні воїни, які хоробро чинили спротив ворогу, а нині мобілізували сили для спортивних досягнень, показили високі результати і, здобувши 17 нагород, гідно представили Сіверський край в національному відборі.

За досягнуті високі спортивні результати під час національного відбору до збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Воїнів», виявлені самовідданість, волю до перемоги та вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху подяки обласної ради та обласної державної адміністрації

За досягнуті високі спортивні результати під час національного відбору до збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Воїнів» Анна Коваленко вручила подяки та подарунки від обласної державної адміністрації:
Дударєву Олександру Васильовичу – п’ятиразовому чемпіону та срібному призеру з плавання та веслування на тренажері національного відбору «Ігри Воїнів»;
Шатилу Владиславу Ігорьовичу – триразовому чемпіону та срібному призеру з плавання, веслування на тренажері та пауерліфтинг національного відбору «Ігри Воїнів»;
Гавриленку Олександру Анатолійовичу – дворазовому чемпіону з кульової стрільби та
пауерліфтингу національного відбору «Ігри Воїнів»;
Ткаченку Олександру Миколайовичу – дворазовому чемпіону з легкої атлетики національного відбору «Ігри Воїнів»;
Наглію Сергію Володимировичу – чемпіону, срібному та бронзовому призеру з плавання та веслування на тренажері національного відбору «Ігри Воїнів»;
Довбишу Сергію Сергійовичу – учаснику національного відбору «Ігри Воїнів»;
Мозговому Володимиру Максимовичу – учаснику національного відбору «Ігри Воїнів»;
Печерному Олександру Валерійовичу – учаснику національного відбору «Ігри Воїнів».

Завершилася зустріч спільним фотографуванням керівників області із нагородженими спортсменами.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.