Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 16:11:48

Держекоінспекція проведе посилені заходи контролю за лісом на Чернігівщині

03.06.2021   13:43Агенцiя

Дережекоінспекція планує природоохоронні заходи для виявлення порушень у лісах Чернігівської області. Про це заявив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Порушення в частині рослинного світу, зокрема, незаконні вирубки, пошкодження дерев, знищення лісосмуг – одна з основних екологічних проблем області. Так, протягом 2020 року 64% від загальної суми збитків було розраховано саме в цій сфері», - зазначив Андрій Мальований.

Він підкреслив, що Держекоінспекція під час природоохоронних заходів залучить дані супутникового моніторингу, які надходять до Центру стратегічних екологічних досліджень та аерокосмічного моніторингу. Це дозволить, у разі виявлення на супутникових знімках вирубок, забезпечити точкову перевірку окремих територій та здійснити розрахунок збитків.

Також було підняте питання несанкціонованого розміщення відходів на території області.

«За результатами контролю у 2020 році Чернігівщина – на 7 місці по кількості утворених безхазяйних сміттєзвалищ. При цьому зі 112 виявлених ДЕІ смітників лише близько половини було ліквідовано.
Тож плануємо проведення перевірок паспортизованих місць видалення відходів на відповідність їх природоохоронному законодавству. Такі заходи дозволять привернути увагу органів місцевого самоврядування до сфери поводження з відходами та забезпечити її розвиток у відповідності з законодавчими нормами», - зазначив Андрій Мальований.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини