Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:04:02

Прокуратура змусила підрядну організацію встановити трирічну гарантію на ремонт дороги

29.04.2021   16:32Агенцiя

Органи прокуратури Чернігівської області через суд зобов’язали підрядну організацію внести зміни до договору будівельного підряду та встановити трирічну гарантію на виконаний ремонт доріг у Бвтуринської ТГ.

Встановлено, що Батуринська міська рада уклала із фізичною особою-підприємцем, що  спеціалізується на будівництві та ремонті автомобільних доріг, 4 договори на поточний ремонт асфальтобетонного покриття в населених пунктах Бахмацького району загальною вартістю майже 800 тис. гривень, які виконані.

Однак, у порушення чинного законодавства, сторони включили у договір істотну умову щодо гарантійного строку по капітальному ремонту дороги тривалістю 1 рік, тоді як, згідно із вимогами Державних будівельних норм, мінімально допустимий строк експлуатаційної придатності асфальтобетонного покриття автомобільної дороги складає 3 роки. 
     
З метою захисту інтересів держави і громади, а також попередження розтрати додаткових бюджетних асигнувань на повторний ремонт автомобільної дороги, прокуратура заявила до суду 4 позовні заяви про зобов’язання внести відповідні зміни до зазначених договорів шляхом встановлення гарантійного трирічного терміну виконаних робіт.

Лише після прийняття судом справи до провадження за позовами прокурора замовник робіт та підрядник у добровільному порядку уклали додаткові договори, визначивши гарантії надійності та якості наданих послуг протягом 3 років з моменту підписання відповідного акту приймання-передачі виконаних підрядних робіт.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.