Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:45:58

Чернігів: міська комісія з техногенно-екологічної безпеки визнала скасування протиепідемічних заходів передчасним

23.04.2021   11:14Агенцiя

Засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося в Чернігівській міській раді 22 квітня.

Обговорювалося питання карантинних заходів проти поширення COVID-19. Комісія зібралася за дорученням чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, який публічно на нараді 21 квітня поставив питання про те, чому запроваджені в місті заходи не забезпечили зниження показників захворюваності. Він попросив передусім медиків висловити свою думку про те, якими мають бути дії міської влади в цьому питанні далі.

Як зазначив голова комісії, заступник чернігівського міського голови Олександр Атрощенко, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України, ми не можемо відмінити карантинних заборон, встановлених для "червоної" за рівнем епідемічної небезпеки зони державою. Місцева влада своїми рішеннями має право тільки застосовувати додаткові протиепідемічні заходи. І, відповідно, переглянути може лише їх.

Як відомо, таких у Чернігові наразі три, вони стосуються роботи громадського транспорту, дитячих садочків і вимоги носіння масок у всіх громадських місцях.

Разом з тим, після інформації про стан захворюваності та завантаженості лікарень і медпрацівників, яку доповіла заступниця начальника міського управління охорони здоров’я, а також доповідей інших присутніх комісія поки що не рекомендувала скасовувати ці заходи.

Як було зазначено в ході обговорення, виходячи з прогнозу розвитку ситуації з захворюваністю, є надія, що підстави для пом’якшення карантинних заходів вона нам дасть наступного тижня. Тоді буде прийняте й відповідне рішення. Також, враховуючи як ковід, так і похолодання при відсутності опалення в будівлях, відновлення роботи дитячих садків попередньо планують з травня.

Як було зазначено в ході обговорення, виходячи з прогнозу розвитку ситуації з захворюваністю, є надія, що підстави для пом’якшення карантинних заходів вона нам дасть вже наступного тижня. Тоді буде прийняте й відповідне рішення. Також, враховуючи як ковід, так і прогнозоване похолодання при відсутності опалення в будівлях, поновлення роботи дитячих садків попередньо планують з травня.

Окрім того, напередодні пасхальних свят міська влада буде звертатися до церков з проханням проводити богослужіння за участю прихожан на відкритому повітрі.

Також комісія ще раз наголосила на необхідності дотримання карантинних заходів на практиці – в кожному офісі, кожному закладі і особисто кожним громадянином. Оскільки передача хвороби часто відбувається саме на робочих місцях, керівникам підприємств, установ і організацій Чернігова рекомендовано організовувати роботу в дистанційній формі.

Перед адміністраціями ринків і працюючих магазинів поставлена вимога посилити контроль за дотриманням обов’язкових протиепідемічних заходів як персоналом, так і відвідувачами.

Участь в обговоренні взяли як члени комісії, так і присутні на її засіданні керівники міських лікарень, а також представники бізнесу. Зокрема, голова об’єднання підприємців Чернігова Ірина Березинець висловила пропозиції бізнесу щодо необхідної підтримки з боку міста в період карантину і закликала міську владу підтримувати звернення бізнесу до керівництва держави в цих питаннях.

З повним текстом рішення комісії можна ознайомитися на вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація» - «Протоколи засідань комісій».

На сьогодні Чернігів по ковіду – в «червоній» зоні. Крива госпіталізації, хоч і повільно, але все ще йде вверх. Протягом двох тижнів кількість тих, хто одужує, тримається на рівні утричі меншому за кількість нових виявлених хворих. Час хвороби до одужання, за даними медиків, зараз став більшим ніж був у першу і другу хвилі ковіду. Тому кількисть важких хворих накопичується і близька до тієї межі, коли для надання допомоги всім навіть у критичних ситуаціях не вистачатиме лікарів. Кількість тих, хто від цієї хвороби помер, теж зросла до 25 людей за тиждень, що значно більше ніж було будь-коли.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини