Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:18:34

Олена Дмитренко ознайомилась із проєктами розвитку Менської громади та відвідала Блистівський старостинський округ

23.04.2021   11:00Агенцiя

Голова обласної ради Олена Дмитренко перебувала із робочою поїздкою в Менській територіальній громаді, де побувала в Блистівському старостинському окрузі.

Розпочався візит керівниці представницького органу Чернігівщини із зустрічі з Менським міським головою Геннадієм Примаковим, його першим заступником з питань діяльності виконавчого комітету Менської міської ради Олегом Неберою та представниками структурних підрозділів муніципалітету і місцевим активом.

Очільник Менської міської ради розповів про головні досягнення та виклики, які нині стоять перед керівництвом, після чого учасники зустрічі переглянули презентацію щодо актуальних питань соціально-економічного життя Менської громади.

Як зазначалося, міська рада працює над запровадженням різноманітних екологічних, освітніх, культурних, спортивних та інфраструктурних проєктів, які покликані сприяти покращенню якості життя менян.

Враховуючи те, що протягом останніх років основною екологічною загрозою Менської громади залишається проблема забезпечення належного очищення стічних вод, одним із пріоритетів є відновлення роботи міських очисних споруд та запобігання забрудненню довкілля.

Не залишають поза увагою в Менській громаді і підтримку спорту. У планах міської влади реконструювати спортивний комплекс у Мені, який стане центром спортивного життя громади, сприятиме мотивації молоді до занять спортом та активного способу життя.

Нещодавно Менська міська територіальна громада успішно пройшла фінальний етап відбору та стала однією із 7 громад-переможців швейцарського проєкту"Центри культурних послуг як інструмент згуртованості громади".

У планах громади також будівництво при Менському ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка їдальні для забезпечення якісного харчування учнів. Ще одним проєктом у сфері освіти є реконструкція опорного навчального закладу - Менської гімназії зі створенням нового освітнього простору та впровадженням енергоефективних заходів.

В Менській громаді також прагнуть розвивати місцеве радіомовлення шляхом впровадження проєкту «Радіохвиля «Максимум М». Це дозволить громаді не лише створювати якісний локальний медіаконтент та інформувати населення про важливі події, а й стимулювати розвиток громадянського суспільства, ініціювати публічні дискусії щодо місцевих проблем.

Не забувають у Мені і про розбудову інфраструктури і планують облаштувати круговий рух на перехресті національної автомобільної дороги загального користування державного значення Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч з вулицею Героїв АТО для зручності водіїв і пішоходів.

Окрім того в громаді існує необхідність проведення реконструкції фасаду триповерхового лікувального корпусу КНП «Менська міська лікарня» з ремонтом теплових мереж та здійсненням комплексних заходів із теплореновації. Впровадження сучасних енергоефективних технологій дасть змогу покращити якість надання послуг жителям громади та підвищити ефективність лікування хворих.

Ще однією ініціативою, яку Менська громада має на меті реалізувати у найближчій перспективі, є проведення культурно-спортивного фестивалю пам’яті всесвітньо відомого силача, уродженця Блистової Терентія Кореня.

Тож принагідно голова обласної ради оглянула територію, де планують провести захід, а також побувала біля знакових місць родини Коренів, відвідала місцевий старовинний храм Різдва Богородиці.

Олена Дмитренко високо оцінила досягнення Менської територіальної громади та відзначила прагнення керівництва міської ради попри всі виклики і проблеми втілювати у життя важливі для людей соціальні ініціативи і використовувати для цього всі можливості. Голова обласної ради щиро побажала Менській міській раді успішно втілити у життя всі заплановані проєкти та плани.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини