Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:59:16

Кисневі концентратори “Біомед” JAY-10 з подвійним потоком отримали медичні заклади Чернігівщини

23.04.2021   10:42Агенцiя

22 квітня Чернігівська область отримала 6 кисневих концентраторів в рамках співробітництва Чернігівської облдержадміністрації з міжнародним благодійним фондом “Карітас України”. Обладнання було придбане за кошти партнерів ПрАТ «Абінбев Ефес Україна».

Десятилітрові двопотокові кисневі концентратори придбані за кошти партнерів ПРАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА».

Директор з комунікацій Благодійного фонду «Карітас України» Владислав Шелоков повідомив, що обладнання сертифіковано в Україні та завдяки функції витратоміра може визначати концентрацію кисню, кількість включень, робочий тиск компресора, час таймера та інші показники, які дозволяють більш точно контролювати лікування захворювань органів дихання тощо. Один такий концентратор "Біомед" JAY-10 з подвійним потоком може одночасно забезпечувати киснем двох пацієнтів.

За словами головної медичної сестри КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Оксани Гамалій, концентратори цієї моделі є найкращими і стануть у нагоді для отримання пакетів НСЗУ та відкриття відділення з лікування хворих на короновірус і боротьбі з наслідками пандемії COVID-19 в Чернігові та області.

Як повідомив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш, у вищезазначених закладах планується відкриття 60 та 40 ліжок відповідно. Загалом для пацієнтів з короновірусною інфекцією на даний час створено 2300 ліжок у 21 медичнимому закладі Чернігівщини.

Голова обласної ради Олена Дмитренко разом із головою облдержадміністрації Анною Коваленко подякували меценатам - представникам фонду Карітас України та ПРАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА» за надану допомогу та висловили сподівання, що реалізація соціальних проєктів та гуманітарного співробітництва з Чернігівщиною буде продовжуватися й надалі.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини