Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:17:02

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.04.2021   08:44Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 18 квітня по 8:00 19 квітня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 5 пожеж, 1 випадок загибелі на водних об’єктах, 2 випадки  виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.


Загибель на водних об’єктах – 1:

В м. Городня  Чернігівського району (Городнянська ТГ) у штучній водоймі (місцевий ставок)  о 07 год. 22 хв.  18 квітня  місцевими жителями виявлено та піднято на поверхню з води тіло мешканця м. Городня, 1953 року народження. Обставини та причина смерті встановлюються.


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 4:

- в с. Сираї  Чернігівського району  (Козелецька ТГ) в господарстві по  вул. Брачунів, 5 о 05 год. 45 хв. 18 квітня сталася пожежа житлового будинку     (8х12 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищені покрівля на всій площі та перекриття на площі 40 кв.м, пошкоджені стіни на площі 40 кв.м. Причина та збитки встановлюються;

- в м. Семенівка Новгород-Сіверського району (Семенівська ТГ) в господарстві по вул. Прямій, 11 о 03 год. 07 хв. 19 квітня сталася пожежа житлового будинку (5х11 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищені покрівля, перекриття та майно. Ймовірна причина – підпал;

- в с. Шевченка Ніжинського району  (Комарівська ТГ) в приватному господарстві по вул. Малорокицькій, 2 о 03 год. 50 хв. 19 квітня сталася пожежа літньої кухні (4х5 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна) та будівлі гаражу (4х5 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищені літня кухня, покрівля та перекриття будівлі гаражу. Власник та причина – встановлюються;

- в с. Галиця  Ніжинського району  (Лосинівська ТГ) в господарстві по вул. Приходька, 13 о 04 год. 08 хв. 19 квітня сталася пожежа літньої кухні (5х6 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищена покрівля, пошкоджені перекриття на площі 8 кв.м та майно. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

пожежі на транспорті – 1:

- в м. Ічня Прилуцького району (Ічнянська ТГ)  по вул. Набережній біля будинку №73  о 05 год. 25 хв. 19 квітня сталася пожежа автомобіля «BMW 520і». Вогнем пошкоджено навісне обладнання двигуна та облицювання салону автомобіля. Причина та збиток  встановлюються.


Інші повідомлення:


  Станом на 16 год. 18 квітня централізоване газопостачання до 45 абонентів в с. Власівка,   45 абонентів в с. Петрушівка та 387 абонентів в смт Парафіївка Прилуцького району (Парафіївська ТГ), яке було порушене о 07 год. 11 квітня,  відновлено у повному обсязі.


Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни – 2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  о 10 год. 14 хв. 18 квітня було знищено артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни, який було виявлено о 14 год. 10 хв. 17 квітня по вул. Коцюбинського в с. Стольне Корюківського району (Менська ТГ);

- на відкритій території біля с. Кіпті Чернігівського району (Кіптівська ТГ)  о 18 год. 30 хв. 18 квітня виявлений артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 19 квітня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка –12 мкр/год., Сновськ – 14 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 18 квітня по 20 годину 19 квітня очікується хмарна погода з проясненнями без істотних опадів, вночі та вранці місцями туман. Вітер північно-східний 3-8 м/с. Температура вночі 1-6º, вдень 9-14º тепла.
По Чернігову очікується температура вночі 3-5º, вдень 12-14º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини