Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:02:39

Анна Коваленко: Ситуацію з поширенням COVID-19 в Чернігівській області вдалося взяти під контроль, показники захворюваності поступово стабілізуються

13.04.2021   11:30Агенцiя

Впродовж останніх двох тижнів Чернігівська область перебувала в "червоній" карантинній зоні. Голова обласної державної адміністрації Анна Коваленко зазначила, що ці 14 днів – це мінімальний період, після якого можна робити висновки про ефективність жорстких карантинних заходів.

Анна Коваленко

Анна Коваленко

За її словами ситуацію з поширенням COVID-19 в області вдалося взяти під контроль, показники захворюваності поступово стабілізуються. Втім, про вихід з "червоної" зони говорити зарано.

- Протягом останніх двох тижнів кількість позитивних тестів коливалися від 101 до 795 випадків, сьогодні вранці зафіксовано 255. Порівнюючи перший і другий тижні жорсткого карантину,  бачимо зростання кількості нових випадків захворювання з 53% до 55%, виявлених при проведенні досліджень методом ПЛР та ІФА. У 21 лікарні області наразі перебуває 1144 хворих. Минулого тижня ми збільшили ліжковий фонд до 2280 ліжок, - сказала Анна Коваленко.

Чернігівська область на початок впровадження карантину мала перевищення за двома показниками – рівень та динаміка госпіталізацій. За два тижні карантину в стаціонари щодня потрапляли від 80 до 108 осіб на 100 тисяч населення. За останні 3 дні в області цей показник становить 102 особи (при нормі не більше 60). Натомість, знизився рівень динаміки госпіталізації в області – 7,1% (при нормі до 50%).

Анна Коваленко підкреслила, що в області продовжується кампанія щеплення медичних працівників, соціальних працівників територіальних центрів, людей з вікової категорії 80+ та військовослужбовців, які відбувають на ротацію. Нещодавно до цього  переліку  додали церковнослужителів. У випадку залишкових доз у відкритих флаконах, вакцину отримують публічні особи. Станом  на сьогодні щеплення отримали 7036 людей. Вакцинація йде згідно з затвердженим планом.

- Всі ми втомились від карантину. Але він допомагає зберегти людські життя і здоров’я. Звертаюсь до вас з проханням дослухатися до рекомендацій і закликаю вас свідомо поставитися до обмежень. Будьте соціально відповідальними! Будьте здорові! Бережіть близьких, бережіть себе, - звернулася до жителів Чернігівської області очільниця облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини